[INVENTOR] Publikowanie profilu z otworami po długości


Autor tematu
pop3k
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 4
Rejestracja: 31 sty 2017, 09:48
Lokalizacja: Jelenia Góra

[INVENTOR] Publikowanie profilu z otworami po długości

#1

Post napisał: pop3k » 31 sty 2017, 16:19

Witam, udało mi się sparametryzować profil w taki sposób, że wraz z długością przybywa mu otworów po długości (np. coś takiego jak dwuteownik z otworami na środniku co 50 cm). Czy da się wypublikować taki profil, żeby zachować mu przybywające otwory aby później można było go wstawić w ramę?
Publikację robiłem na przykładzie:

Robiąc w ten sposób, Inventor upraszcza profil całkowicie wyrzucając mu otwory.



Tagi:

Awatar użytkownika

Bri
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 1
Posty: 798
Rejestracja: 21 maja 2009, 07:31
Lokalizacja: Ruda Śląska

#2

Post napisał: Bri » 02 lut 2017, 23:32

W sumie odpowiedziałem ci na to pytanie w twoim poprzednim pytaniu o szyki.
Musisz ponazywać jakimiś literowymi nazwami parametry tego profilu - długość, rozstaw otworów i ilość (zależną od rozstawu i długości).
Obrazek
Modelowanie 3D, szkolenia Autodesk Inventor


Autor tematu
pop3k
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 4
Rejestracja: 31 sty 2017, 09:48
Lokalizacja: Jelenia Góra

#3

Post napisał: pop3k » 08 lut 2017, 13:35

No dobra, znalazłem trochę inny sposób publikowania:
Dalej nasuwa mi się pytanie:
Załóżmy, że mój nowy profil ma adapter (a nawet różne rodzaje) w celu zamocowania go na początku i na końcu. Czy podczas używania profilu w ramie (tak aby ładnie się pokrył z osią nowo utworzonej konstrukcji) można mu przypisać użycia nowej części (wraz z jej dopasowaniem) do zakończeń?


Tomasz_K
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 295
Rejestracja: 25 kwie 2012, 15:58
Lokalizacja: ok. Rybnika

#4

Post napisał: Tomasz_K » 08 lut 2017, 18:12

Przetestowałem, że jeśli przed opublikowaniem profilu zrobisz sobie jakieś skrypty iLogic to będą one spokojnie działały również po wstawieniu profilu z CC.

Pozdrawiam
Tomasz

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Autodesk Software (Autocad, Inventor etc) ”