PTFE - problem z materiałem
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 4
PTFE - problem z materiałem
Proszę o poradę obeznanych w temacie.
Co jakiś czas trafia się robota w PTFE. Mam jednak z tym materiałem problem. Materiał, który kupuje szef, nawet w ramach jednej zakupowej partii, raz jest ciągliwy i dobrze się toczy a biorę inny wałek i już problem bo jest pełen wad - sypie się jak proszek a nie ładnie ciągnie, bywają spękania, wewnętrzne braki. Tragedia. Zdarza się to notorycznie. Jak sobie z tym poradzić? Są jakieś rodzaje tego teflonu. Co powinniśmy kupić, żeby wiór ciągnął się i obróbka szła sprawnie? Może ktoś zna dostawcę z dobrym materiałem?
Co jakiś czas trafia się robota w PTFE. Mam jednak z tym materiałem problem. Materiał, który kupuje szef, nawet w ramach jednej zakupowej partii, raz jest ciągliwy i dobrze się toczy a biorę inny wałek i już problem bo jest pełen wad - sypie się jak proszek a nie ładnie ciągnie, bywają spękania, wewnętrzne braki. Tragedia. Zdarza się to notorycznie. Jak sobie z tym poradzić? Są jakieś rodzaje tego teflonu. Co powinniśmy kupić, żeby wiór ciągnął się i obróbka szła sprawnie? Może ktoś zna dostawcę z dobrym materiałem?
-
- Lider FORUM (min. 2000)
Re: PTFE - problem z materiałem
to reklamować u sprzedawcy zamiast kombinować .derby7 pisze:raz jest ciągliwy i dobrze się toczy a biorę inny wałek i już problem bo jest pełen wad
Dodane 2 minuty 26 sekundy:
to robisz za tokarza czy zaopatrzeniowca ? bo jak za tokarza zgłaszasz że materiał ma wady i cię to gila ! albo zmienią ci materiał albo robisz buble .derby7 pisze: Może ktoś zna dostawcę z dobrym materiałem
Dodane 3 minuty 26 sekundy:
Mam 6 tokarzy i jak coś z materiałem to robię zdjęcia i niech Centrostal zabiera i dostarcza dobry materiał . Obecnie płacisz za materiał i wymagasz . tak samo jest z tworzywami jak w twoim przypadku .
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki
-
Reklamujemy. Reklamację przyjmują. Jest to jednak upierdliwe i marnuje nasz czas.
Realizuję zlecenie od a do z oprócz zakupu materiału.tristar0 pisze: ↑25 mar 2022, 17:25to robisz za tokarza czy zaopatrzeniowca ? bo jak za tokarza zgłaszasz że materiał ma wady i cię to gila ! albo zmienią ci materiał albo robisz buble .derby7 pisze: Może ktoś zna dostawcę z dobrym materiałem
Dodane 3 minuty 26 sekundy:
Mam 6 tokarzy i jak coś z materiałem to robię zdjęcia i niech Centrostal zabiera i dostarcza dobry materiał . Obecnie płacisz za materiał i wymagasz . tak samo jest z tworzywami jak w twoim przypadku .
Ogólnie nie lubię odwalać fuszery. Każdy źle zrobiony detal jedzie mi po ambicji.
Potrzebuje zatem wiedzieć czy jest coś takiego jak odmiany naturalnego PTFE. Ewentualnie jak wyżej... czy jest jakiś dostawca PTFE z dobrej jakości materiałem? Ktoś coś wie?
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Przyjdzie czas ..... , wyleczysz się z tego.
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
fakt jest taki że nabywce towaru interesuje towar zgodny z jakąś tam normą , cały proces produkcyjny czy reklamacyjny zostaje po stronie wytwórcy . tak już jest nabywce ogólnie nie interesuje problem z materiałem .derby7 pisze:Reklamujemy. Reklamację przyjmują. Jest to jednak upierdliwe i marnuje nasz czas
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Po 10 latach tak ...... , przynajmniej mi .
P. s.
Poszukaj dostawców w necie , zamów próbki.
..... , tylko co szef powie na to ?
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
są tacy którzy sie nie reformują , ale za to muszą mieć twardy zadek .WZÓR pisze:Przyjdzie czas ..... , wyleczysz się z tego
-
Ponieważ mój problem jednak ciągle pozostaje problemem to nawiązując do twardości może macie sposób na wytoczenie ładnego gwintu w miedzi? Bez zrywania. Powiedzmy rozmiaru M18.
-
nóż stalka ( ostra ).Olej spożywczy najlepiej z talkiem .derby7 pisze:może macie sposób na wytoczenie ładnego gwintu w miedzi? Bez zrywania. Powiedzmy rozmiaru M18.