Przetaczanie bebnow
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
no właśnie ten spoko lukadyop najlepszy kolega,jedyny zrozumiał moje intencje
jak byłem jeszcze małym chłopcem to jednemu gościowi tak żem bębny pięknie przetoczył,że jak on się rozpędził i zahamował to mało z kabiny Żuka nie wyleciał, tak go pedał hamulca skopał
a,że gość był trochę burakiem to nie wykrył,że ja jestem debilem,bo przecie tokarkę obsługuję....no ale rozebrałem wszystko jeszcze raz,dziadek mój stary z takim politowaniem ocenił moją robotę,że na zawsze zapamiętałem....
właśnie dlatego w bębnie szukam dobrze,równo zebranej szczęką powierzchni i na niej bazuję ustawienie....
od tamtej pory z nikogo już warjata nie zrobiłem,tu nie chodzi o to,że do tej bazy staczam,nie,tylko na nią ustawiam,a staczam....no różnie....w dawnych czasach,jak niczego nie było to mówiłem żeby lekko hamował,bo bęben rozerwie

a,że gość był trochę burakiem to nie wykrył,że ja jestem debilem,bo przecie tokarkę obsługuję....no ale rozebrałem wszystko jeszcze raz,dziadek mój stary z takim politowaniem ocenił moją robotę,że na zawsze zapamiętałem....
właśnie dlatego w bębnie szukam dobrze,równo zebranej szczęką powierzchni i na niej bazuję ustawienie....
od tamtej pory z nikogo już warjata nie zrobiłem,tu nie chodzi o to,że do tej bazy staczam,nie,tylko na nią ustawiam,a staczam....no różnie....w dawnych czasach,jak niczego nie było to mówiłem żeby lekko hamował,bo bęben rozerwie

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Kontakt:
"Wedle wzoru Panie Mistrzu" to sentencja opowiadanej w wielu zakładach historyjki jak to Xsińki
wytoczył wałek wg. starego z pracowicie odtworzonymi kanałkami wytartymi prze simmeringi.
Gdybyś widział jak potrafi być nierówno wytarty bęben to byś takich rzeczy nie opowiadał. Połowa ciężarówek w okolicy jeżdzi na bębnach u mnie przetaczanych.
wytoczył wałek wg. starego z pracowicie odtworzonymi kanałkami wytartymi prze simmeringi.
Gdybyś widział jak potrafi być nierówno wytarty bęben to byś takich rzeczy nie opowiadał. Połowa ciężarówek w okolicy jeżdzi na bębnach u mnie przetaczanych.
-
Jak chcesz zamontować te bębny w uchwycie skoro są zrobione z cienkiej blaszki?Raiz3n pisze:Witam, w swojej vectrze A muszę wymienić tłoczki i szczęki, rozbierając zauważyłem że bębny mają lekki rant, czy zakładając nowe szczęki muszę przetaczać całe bębny czy wystarczy że zbiorę tylko ten rant, ewentualnie zrobię fazkę na jego miejscu? Podczas hamowania nie mam żadnego bicia ani stukania
-
Dobry człowieku sam mam opla więc wiem co piszę, bęben jest z blachy a z żeliwa jest tylko element cierny. http://allegro.pl/beben-bebny-hamulcowe ... 91006.html