PRZERÓBKA FREZARKI KONWENCJONALNEJ NA CNC. Od strony 10.
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 107
Zmienione jest miejsce śruby Y, oryginalnie powinna być lekko z prawej strony a zmilem na środek i mocowanie nakrętki jest nowe a że w takim miejscu że ani tego zmierzyć to troche takie celowanie z wymiarami i wielokrotne wykrecanie śruby kulowej przez co raz mi spadla i kulki wypadly.... A że skadam ją w miejscu oddalonym o kilometr od miejsca w którym dorabiam części to tak jeżdzę z każdą przymiarką jak glupi. 

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 11
Troszkę długi ten pasek na Y się wydaje, albo to złudzenie na zdjęciu.
A mocowanie śruby Y przesunięte po to by wypadło symetrycznie na środku?
Pozdrawiam, skoczek
A mocowanie śruby Y przesunięte po to by wypadło symetrycznie na środku?
Pozdrawiam, skoczek
Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród. - Hipolit Cegielski
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 107
Pasek faktycznie dlugi ale to dlatego że chcę mieć jak najbliższe podejście do frezarki, nawet nie kwestionuję że lepiej byloby polączyć silnik sprzęglem ale to dodatkowe 150 mm. A śrubę tak, chcialem miec na środku.
Przy okazji mam pytanie: Klin kasujący luz wchodzi do końca a prowadnice ciągle mają luz, KAMAR podkladal podkladki, u mnie jak podlożę blache 0.5mm to klin za dużo wystaje, więc skąd wziąć cieńsza blache? Czy tylko folia aluminiowa.....
Przy okazji mam pytanie: Klin kasujący luz wchodzi do końca a prowadnice ciągle mają luz, KAMAR podkladal podkladki, u mnie jak podlożę blache 0.5mm to klin za dużo wystaje, więc skąd wziąć cieńsza blache? Czy tylko folia aluminiowa.....
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
Witam.IMPULS3 pisze:Pasek faktycznie dlugi ale to dlatego że chcę mieć jak najbliższe podejście do frezarki, nawet nie kwestionuję że lepiej byloby polączyć silnik sprzęglem ale to dodatkowe 150 mm. A śrubę tak, chcialem miec na środku.
Ja szczelinomierzami zapchałem i jest ok (4kpl poszły-1kpl=5zł)

Pozdrawiam.