Przeniesienie ustawień mach3 na inny komputer

Dyskusje dotyczące najpopularniejszego programu sterującego maszynami CNC

Autor tematu
malutki69
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 1
Posty: 41
Rejestracja: 06 lip 2013, 16:39
Lokalizacja: Edinburgh

Przeniesienie ustawień mach3 na inny komputer

#1

Post napisał: malutki69 » 06 maja 2015, 14:37

Czy jest możliwość przeniesienia ustawień mach3 na inny komputer ?? tak żeby nie trzeba było odnowa wszystkiego ustawiać. Pozdrawiam



Tagi:


dance1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 3083
Rejestracja: 11 mar 2007, 22:42
Lokalizacja: G-G

#2

Post napisał: dance1 » 06 maja 2015, 19:08



Copy the xml for the profile you use, for example if using the default profile it is called Mach3Mill.xml and is in the main Mach3 folder. If you have tool tables or offsets or custom macros then also save the macro folder for your profile. Any non standard screen then you need to save the .set for it and also any bitmaps associated with it.
Also dont forget to keep a copy of your licence file, its in the main Mach3 folder and is called Mach1Lic.dat.
I don't like principles, I prefer prejudices

Awatar użytkownika

k-m-r1
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1
Posty: 1393
Rejestracja: 23 cze 2008, 10:38
Lokalizacja: OOL lub DW
Kontakt:

#3

Post napisał: k-m-r1 » 06 maja 2015, 22:31

Wiesz gdzie zainstalowany jest Mach3 ?

Domyślnie dysk C folder Mach3

Tam szukasz pliku o nazwie profilu jaki stosujesz
Mill plassma ... czy jakiś własny

Plik ma rozszerzenie XML czyli Mill.xml

czasem XML jest nie widoczne ale o tym nie myśl


To trzeba skopiować tam gdzie jest potrzebne
MACH3 cncTworzenie Makr do palników magazynków THC OHC inneEKRANY dla firm producentów maszyn Budowa sprzedaż wypalarki plazma gaz obrotnice Elektrodrążarki Frezarki Tokarki Giętarki3D inne wg zlecenia 888 703 196 Tomek Komor k-m-r1@wp.pl


dance1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 3083
Rejestracja: 11 mar 2007, 22:42
Lokalizacja: G-G

#4

Post napisał: dance1 » 06 maja 2015, 22:52

filmik który wkleiłem nie działa? tekst nie czytelny?
Kolega w Uk kilkanaście lat także z tak podstawowym angielskim nie ma problemu.
I don't like principles, I prefer prejudices

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Mach 2 / 3 / 4 (ArtSoft software)”