Proszę o pomoc z komendą RUN HERE w MACH3

Dyskusje dotyczące najpopularniejszego programu sterującego maszynami CNC

Autor tematu
OZI
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 5
Posty: 130
Rejestracja: 27 lut 2008, 09:07
Lokalizacja: Polska

#11

Post napisał: OZI » 05 wrz 2008, 23:32

nie wiem o co ci chodzi z tym listowaniem.
u mnie to wygląda tak
uruchamiam Macha,otwieram ostatni plik,następnie wybieram linie g-kodu,potem klikam przycisk [ od tego miejsca ] przycisk nad resetem,następnie start,wyskakuje komunikat ze współrzędnymi,potwierdzam ok. , klikam start i maszyna frezuje , wszystko trwa moment
Właśnie tak jak opisałeś powinno zadziałać. Więc jednak się da.

To co w takim razie ja mam poprzestawiane, ponieważ

Uruchamiam Macha, otwieram plik, wybieram linie G-cod np 30 000 potem klikam przycisk RUN FROM HERE nad resetem następnie start i program zamiast zareagować jak u ciebie zaczyna przeskakiwać linijka po linijce 5000 linii to około 15 minut. Dochodzi do wybranej linii i dopiero pyta o współrzędne itd....Mach 3 wersja Version R1.83.027



Tagi:

Awatar użytkownika

ARAS
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 4
Posty: 220
Rejestracja: 19 mar 2007, 21:51
Lokalizacja: PECNA

#12

Post napisał: ARAS » 05 wrz 2008, 23:49

zadzwoń do mnie 502410136
ARAS


serensen
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 1
Rejestracja: 23 sty 2019, 11:40

Re: Proszę o pomoc z komendą RUN HERE w MACH3

#13

Post napisał: serensen » 23 sty 2019, 12:02

Witam wszystkich,

To mój pierwszy post tutaj, ale przed utworzeniem tego pytania przeszukałem forum i internet i nie znalazłem odpowiedzi.
Mam podobny problem,co ktoś powyżej parę lat temu. Wiem jednak, że prędzej u mnie, ładownie linii w Mach3 leciało strasznie szybko ( kodu nie szło odczytać setki linii na sekundę ) a teraz to trwa i trwa i trwa, a przy kontynuacji pracy na następny dzień, często jestem godzinę stratny, gdy chcę rozpocząć pracę od danego miejsca. Nie wiem czy gdzieś coś zmieniłem w ustawieniach, ale będę wdzięczny za odpowiedź i pomoc w rozwiązaniu problemu.


dudziak4
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1
Posty: 479
Rejestracja: 06 wrz 2007, 13:30
Lokalizacja: Bielawa

Re: Proszę o pomoc z komendą RUN HERE w MACH3

#14

Post napisał: dudziak4 » 23 sty 2019, 12:19

Spróbuj zaznaczyć opcję w general config "ignore M calls whille loading" i zobacz czy działa.


lepi
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 1
Posty: 957
Rejestracja: 09 lip 2012, 20:34
Lokalizacja: Poznań

Re: Proszę o pomoc z komendą RUN HERE w MACH3

#15

Post napisał: lepi » 23 sty 2019, 12:31

To by chyba zauważył, bo tryska chłodziwem :)

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Mach 2 / 3 / 4 (ArtSoft software)”