Witam na forum,
Pragne zapytac czy orientuje sie ktos z bywalcow jak i czy w ogole sie da przekonwertowac pliik dxf do ProgMastera aby wygenerowal mi G-cody, abym mogl uzyc ten program do obrobki. Sprawa taka, iz zrobilem rysunek w Aut-cad i mam dxf, ale musze skorzystac z programu ProgMaster, wiec czy masz ktos pojecie jak to zrobic. Inny program nizeli ProgMaster nie wchodzi w rachube.
Wiec pomozcie mi to zrozumiec o ile jest to mozliwe, bo wprowadzac to wszysko krok po kroku to zajmie mi wieki i to nie wiem czy by mi sie udalo.
Z gory dzieki, i czekam z niecierpliwoscia na jakies madrosci.
Pozdrawiam,
Sebriano.
ProgMaster
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Dziekuje za odpowiedz, mam jeszcze pytanie, czy jest taki program CAM, ktory wygeneruje mi program na CNC, a gdy go skopiuje to zadziala na ProgMasterze? Pytam poniewaz w pracy chlopaki uzywaj AlfaCam i gdy probowalem skopiowac wygenerowane kody to Progmaster nic nie czyta. Doradz, prosze.
Z gory dzieki.
Pozdrawiam,
Sebriano.
Z gory dzieki.
Pozdrawiam,
Sebriano.
Niech moc bedzie z WAMI.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
Jeżeli AlfaCam generuje program na Sinumerika to otwarty i wygenerowany program cały zaznaczasz i Ctrl+C. Następnie otwierasz ProgMaster tworzysz półwyrób, ustawiasz w tym samym miejscu punkt zerowy, w tych samych pozycjach ustawiasz narzędzia i do otwartego okna programu wklejasz Ctrl+V. Jeżeli program jest tylko na G kodach to powinno bez problemu symulować. Jeżeli są cykle to warto je zedytować w ProgMaster. U mnie z reguły działa.
Endrju
Zaznacz "POMÓGŁ" - to nie boli
Zaznacz "POMÓGŁ" - to nie boli