problem z zakłóceniami
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 8
troszkę będzie to problematyczne ponieważ maszyna już jest złożona w całość, jeśli bym chciał to wszystko przenosić to musiałbym wymieniać wszystkie kable. U mnie jest przewód plazmowy tak jak został dostarczony w oryginale idzie tymi samymi prowadnicami kablowymi jak reszta przewodów.
A jak jest u Ciebie jarucki ? czy też kabel masowy z portu LPT jest podłączony do płyty montażowej w skrzynce elektrycznej?
A jak jest u Ciebie jarucki ? czy też kabel masowy z portu LPT jest podłączony do płyty montażowej w skrzynce elektrycznej?
Człowiek normalny ma marzenia.
Człowiek geniusz ma cele.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 3
No właśnie po cholerę Ci krańcówki /limity wywal i z glowyjo pisze:miałem to samo ,
usunąłem przewód plazmowy poza prowadnik
i wywaliłem krańcówki pozostawiając tylko Estop
nigdy mi poza stół nie wyjechało mimo że nie mam odbojów
a zerowanie wykonuję najeżdżając palnikiem na narożnik blachy i klikam Zero/zero/zero
A jak brama wyskoczy to i w skoczy

-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 8
Panowie, żadna maszyna która posiada ruchome części czy mechanizmy mogące stworzyć potencjalne niebezpieczeństwo nie powinna pracować bez elementów zabezpieczających (krańcówki, emergency)
no ale...
Problem mogę powiedzieć że został rozwiązany, podłączyłem wszystko tak jak opisałem to w poście wyżej i maszyna działa normalnie. Limity krańcówek działają, E stop działa, nie wyrzuca programu gdy tokarz uruchomi tokarkę, czy ewentualnie zapalę światło nad plazmą.
Został jeszcze temat wyciągnięcia płyty z PVC która służyła jako izolacja rusztu od reszty maszyny, mam nadzieje że nic to nie zmieni i będzie nadal funkcjonowało prawidłowo
Chyba że coś nie będzie nadal chciało współgrać to na pewno o tym napiszę.

Problem mogę powiedzieć że został rozwiązany, podłączyłem wszystko tak jak opisałem to w poście wyżej i maszyna działa normalnie. Limity krańcówek działają, E stop działa, nie wyrzuca programu gdy tokarz uruchomi tokarkę, czy ewentualnie zapalę światło nad plazmą.
Został jeszcze temat wyciągnięcia płyty z PVC która służyła jako izolacja rusztu od reszty maszyny, mam nadzieje że nic to nie zmieni i będzie nadal funkcjonowało prawidłowo

Chyba że coś nie będzie nadal chciało współgrać to na pewno o tym napiszę.
Człowiek normalny ma marzenia.