Witam ,
mam taki problem z wykrawarką SAFAN ,a mianowicie przy posuwie osi Y maszyna wchodzi w drgania potrafi się nawet zatrzymać i cala trząść . Mechanicznie maszyna wydaje się być sprawna nic nie blokuje i ręcznie można ja przesuwać bez problemu. Może ktoś będzie wiedział o co chodzi?
Pozdrawiam.
Problem z wykrawarką SAFAN
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Tak maszyna jest na serwach , steruje nią sterownik siemensa simodrive i system anca. Okablowanie sprawdzałem i wydaje się ok, enkoder z odczytów na monitorze przy małych prędkościach posuwu nie przerywał. Ale sprawdzę to jeszcze raz dla pewności. A zastanawiam się jeszcze czy mogą mieć tu wpływ zakłócenia?
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Kolego, daj znać czy coś udało Ci się w tej sprawie dowiedzieć, mam podobny problem.jahoo pisze:Tak maszyna jest na serwach , steruje nią sterownik siemensa simodrive i system anca. Okablowanie sprawdzałem i wydaje się ok, enkoder z odczytów na monitorze przy małych prędkościach posuwu nie przerywał. Ale sprawdzę to jeszcze raz dla pewności. A zastanawiam się jeszcze czy mogą mieć tu wpływ zakłócenia?
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Witajcie, pozwolę sobie odświeżyć temat, problem ten sam, maszyna drga gdy oś Y unsi się do GMP. Czasami pomaga ustawienie y1 i y2 +/- ale to nie na długo. Zdarza się także często przy blasze hardox #4 mm, że maszyna wolniej zagina i po uniesieniu się zawór syczy więc trzeba go recznie zresetować (za każdym razem) tutaj pomaga obniżenie GMP ale też nie na długo. Z balchą i bez.
Jeśli ktoś ma jakiś pomysł bądź wie gdzie można znaleść schemat budowy zaworu sterującego bardzo bym był wdzięczny. Moja praca był by bardziej "przyjemna"
SAFAN cnck 110-4300 1981r. Streowanie CYBELEC 6000
Jeśli ktoś ma jakiś pomysł bądź wie gdzie można znaleść schemat budowy zaworu sterującego bardzo bym był wdzięczny. Moja praca był by bardziej "przyjemna"

SAFAN cnck 110-4300 1981r. Streowanie CYBELEC 6000