PROBLEM Z GENEROWANIEM KODU

Awatar użytkownika

Autor tematu
Kowal
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 5
Kontakt:

Post napisał: Kowal » 16 wrz 2012, 21:13

wiecmar pisze:Witam
dlaczego kolega Kowal do prostej kieszeni używa obróbki 3D??
wystarczy użyć standardowej kieszeni i nie ma problemu
przykład na zdjęciach
Ok . Wszystko się zgadza . Ja do swojej technologi uzyłem ścieżki zgrubne-kieszeń bo było dla mnie logiczne jej uzycie bo chciałem usunąć nadmiar (wybrać) materiał. Kolega natomiast zastosował nie wiem jak to ująć ale zwykłą kieszeń i wszystko jest ok do momentu gdy ściany kieszeni są prostopadłe i mają ostre naroża tak jak zaznaczyłem na zdjęciu

Obrazek

W związku z tym mam pytanie które to będą powierzchnie prowadzące jak wybieram ścieżki zgrubne - kieszeń dla bryły ze zdjęcia poniżej bo program pyta o ich wskazanie i czym sie charakteryzują ?

Obrazek

[ Dodano: 2012-09-16, 21:14 ]
Graphart pisze:To zacznij używać prawdziwego CAM'a, a nie zabawkę dla modelarzy.
To jaki jest ten PRAWDZIWY !! skoro ten jest sztuczny!!!

Miki
Diabeł leży w szczegółach a i tak liczy się suma kosztów globalnych

Tagi:

dziabi3
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 1

Post napisał: dziabi3 » 21 paź 2012, 01:18

kolego z tego co ja za uwarzyłem i zrozumiałem o co pytasz to prowadzące powierzchnie jakbyś nie klika w bryłę są obojętne liczą się ograniczenia

choć mogę się mylić , może ktoś mnie uświadomi

jeśli masz problem to użyj rozpoznawania cech bryły lecz w tak prostej bryle powinno wsio pójść gładko

a ludzi co ci piszą że mastercam jest gorszy czy do bani olej bo niewiedzą co piszą

ja osobiście testowałem (ponad 2 miesiące karzdy ) chyba ze 3 programy na tokarkę każdy poniżej 10 tysi i były totalnie skopane a mastercma wyglądał przy nich jak mercedes do malucha , wielu ludzi mi mówiło gadasz tam przyzwyczaiłeś się do mastercama i teraz nie chcesz czegoś tańszego a jak im samym przyszło wybierać to kupili i tak mastercama bo jest dobry
Mach3 + CSMIO = :-) :-) :-)

Awatar użytkownika

wiecmar
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 2

Post napisał: wiecmar » 26 paź 2012, 21:47

Witam kolegów,
co do wykonania takiej kieszeni jak kolega Kowal chce zrobić to z tego co się orientuje to są dwa wyjścia zaślepić otwór lub do obróbki kieszeni użyć "Surface Hight Speed"
jak koledzy są zainteresowani instrukcją do obróbki 3D to na e-meila mogę wysłać tylko ze do wersji X4 i po angielsku
pozdrawiam

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Mastercam”