problem z cosmosxpress
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 6
problem z cosmosxpress
Wykonałem model zaworu i na poczatku normalnie moglem przeprowadzac analize w cosmosxpress, nastepnie nanosilem poprawki w tym modelu i chcialem przeprowadzic analize klikam na kreator a mi wyskakuje cos takiego "Brak bryly do przetworzenia". Nie mam pojecia co jest bo otwieram inne pliki i normalnie mi kreator sie odpala. Dodam ze to sa moje poczatki w solidzie i nie jestem jeszcze za bardzo oblatany
Prosze o pomoc i przepraszam jezeli ten watek juz sie tu na forum pojawil.

-
jest to wersja 2008, czyli moze to byc spowodowane tym ze nie zapisywałem tych analiz? bo najpierw narysowalem model, nastepnie przeprowadzilem analize i z niej wyszedlem nie zapisujac, nanioslem poprawki w rysunku i znow odpalalem kreatora i tak za kazdym razem jak cos mialem poprawic. Po pewnym czasie juz nie moglem odpalic kreatora bo mi ten komunikat wyskakiwal.
-
mam jeszcze jeden problem a zależy mi na czasie, nie wiem jak zaznaczyc wewnetrzne scianki na ktore ma dzialac obciazenie cisnieniem, chodzi mi o to jak juz jestem w kreatorze, zalaczam plik. I chcialbym sie jeszcze dowiedziec czy istnieje mozliwosc przeprowadzenia analizy w cosmosxpress na złozeniu?
- Załączniki
-
- sterownik 1.rar
- sterownik
- (116.21 KiB) Pobrany 152 razy
-
nie wiem jak, klikam na zewnetrzne elementy modelu i mi pojawia sie scianka w kreatorze ale nie moge zaznaczyc wewnetrznych, jak mam kliknac na powierzchnie ktora jest wewnatrz tego elementu? biore ten widok ukryte linie widoczne ale nie moge zaznaczyc tych wewnetrznych powierzchni, bawie sie solidem dopiero od 3dni takze prosze o wyrozumialosc