czy śruby suportu mają kasowanie luzów i jaka jest podziałka ?
Nutool ponownie w LM, 2490 PLN
-
BYDGOST
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 5
Dziś byłem w LM i dowiedziałem się, że Nutoole w obecnej cenie można kupować lub zamawiać tylko do 03.02.2009. Potem cena wraca do poprzedniej, a kto wie może i wyżej.
Kto jeszcze mysli o zakupie musi się śpieszyć. Ja już wiem, że nie zdążę, ale może inni skorzystają.
"Śpieszmy kupować Nutoole
tak szybko znikają z półek"
Kto jeszcze mysli o zakupie musi się śpieszyć. Ja już wiem, że nie zdążę, ale może inni skorzystają.
"Śpieszmy kupować Nutoole
tak szybko znikają z półek"
-
Andreas5
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)

- Posty w temacie: 5
Jasne bo dolar idzie w górę .
Ja swoja tokareczke ustawiłem na trójnogu . Dwie nogi od wrzeciona i jedna od konika .
całość stabilna i zawsze równo stoi . Wykonana z profila zamkniętego 140x140 , ceownika 140 i podstawy na 2 nogach ( żeliwnej ) kupionej na złomie . Łatwo ją obchodzić od strony konika bo jedna noga i nie przeszkadza .
Ja swoja tokareczke ustawiłem na trójnogu . Dwie nogi od wrzeciona i jedna od konika .
całość stabilna i zawsze równo stoi . Wykonana z profila zamkniętego 140x140 , ceownika 140 i podstawy na 2 nogach ( żeliwnej ) kupionej na złomie . Łatwo ją obchodzić od strony konika bo jedna noga i nie przeszkadza .
-
Ponyjkat
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki

- Posty w temacie: 1
Witam
Również jestem użytkownikiem tej maszynki i jeśli mogę coś kolegą zasugerować to radziłbym zakup noży z trzonkiem 10mm gdyż nie wszystkie noże z trzonkiem 12 mm będą pasowały do osi będą trochę wyższe sam mam z niektórymi takie problemy i muszę podkładać podkładkę z tyłu żeby trochę przechylić nóż a ta operacja zaś zmienia kąty pracy noża, a szkoda chyba nowy nóż szlifować z wysokości.
Również jestem użytkownikiem tej maszynki i jeśli mogę coś kolegą zasugerować to radziłbym zakup noży z trzonkiem 10mm gdyż nie wszystkie noże z trzonkiem 12 mm będą pasowały do osi będą trochę wyższe sam mam z niektórymi takie problemy i muszę podkładać podkładkę z tyłu żeby trochę przechylić nóż a ta operacja zaś zmienia kąty pracy noża, a szkoda chyba nowy nóż szlifować z wysokości.
-
lukadyop
- ELITA FORUM (min. 1000)

- Posty w temacie: 2
Było na forum kilka sposobów na obniżenie noży 12X12 niektórzy imaki przetaczają inni noże frezują, a jeżeli chodzi o podkładanie z tyłu noża to raczej takiej metody się nie stosuje.Ponyjkat pisze:Witam