Mam parę groszy do wydania(zakup obrabiarki)
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 3
-
- Posty w temacie: 3
-
- Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 1
Szanowny kolego. Przede wszsytkim proponuję się zastanowić czy to ma być maszynka produkcyjna czy tylko maszyna do celów szkoleniowych. Jeśli tylko do celów edukacyjnych to pomysł z zakupem takich kombajnów wg mnie nie ma sensu. Jeśli interesują cię maszyny do celów edukacyjnych porozmawiaj z TOCK Automatyka w Białymstoku. Jeśli zaś chodzi o sprzęt również do celów produkcyjnych to ja jestem zwolennikiem Siemensa chociaż na ostatnich targach w Hanowerze więcej widać było "Fanuców" w obrabiarkach niż niemieckich sterowań. Jesli chodzi o jakość sprzętu ti Siemens trochę pachnie "żółtkami".
-
- Posty w temacie: 1
Re: Mam parę groszy do wydania(zakup obrabiarki)
proponuję zapoznać się również z programen HTEC (Haas technical Education Center) najbardziej zaawansowany program dla szkół i uczelni wyższych (Politechnika Warszawska, Wrocławska, Krakowska) itp.
Moim zdaniem najlepsza oferta. Więcej www.abplanalp.pl
Moim zdaniem najlepsza oferta. Więcej www.abplanalp.pl
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
Miałem podobne problemy z kursem euro
Chciałem model C40 z racji że kurs poszedł w górę jako alternatywę zaproponowano nam B300, jest to maszynka o podobnym polu obróbczym, tylko stół mi troche nie odpowiadał bo do wykożystania w 5 osiach jest troszkę mała średnica. Udało się jednak zamówić C40. Mam nadzieję że serwis będzie ok, bo jedyne negatywne opinie na temat tych maszyn były odnośnie serwisu.