[shadow=green]"Nie od razu zbudowano Kraków."[/shadow]
Powiem więcej - znaczna część forumowiczów jest autorami mniej lub bardziej udanych konstrukcji, ale jakoś nikt nie chce wrzucić planów swojej maszynki na forum. A przecież zamiast tracić lata na dyskusji, jaka ma być ta open-source'owa maszynka wystarczyłoby wpuścić na forum kilka (np. 10 sztuk) planów różnych urządzeń wykonanych we własnym zakresie - i takich prostych i bardziej zaawansowanych, tanich i droższych. I wtedy znaczna część tych, którzy szukają przykładowych wzorców mogła by z tych planów skorzystać i na ich podstawie zrobić coś swojego (niekoniecznie takiego samego). Czemu tak jest, że wszyscy się chwalą, czego to nie zrobili, a każdy strzeże tych swoich planów jak co najmniej USA Fortu Knox?micro pisze:Wychodzi na to, że temat i umarł, a szkoda...
Bardzo przydałby się taki projekt, który dodatkowo mógłby być skalowalny.
Każdy mógłby sobie powiększyć lub zmniejszyć, zależnie od potrzeb...
Ech, pomarzyć....
No może nie każdy taki jest ja wrzuciłem plik z AC mojej przyszłej maszynki TUTAJ Zważywszy na fakt że prace posunęły się do przodu spróbuję pociągnąć ten temat dalejCzemu tak jest, że wszyscy się chwalą, czego to nie zrobili, a każdy strzeże tych swoich planów jak co najmniej USA Fortu Knox?
micro pisze:Wychodzi na to, że temat i umarł , a szkoda...
Bardzo przydałby się taki projekt, który dodatkowo mógłby być skalowalny.
Każdy mógłby sobie powiększyć lub zmniejszyć, zależnie od potrzeb...
Ech, pomarzyć....
Według mnie to wystarczy wejść w galerie użytkownikówmicro pisze:Nie chodzi o rozrysowanie wszystkich części, ale o przykładowe wymiary głównych elementów, aby mieć jakieś rozeznanie w proporcjach...
i dlatego chyba nikt nie ma kompletnych rozrysowanych planówpukury pisze:większość dopasowuje co ma do tego co kupi .
mówię oczywiście o konstrukcjach amatorskich .