pytanie o śr wałka czy będzie pasował do łożysk

Dyskusje na temat przesuwu liniowego stosowanego w maszynach

ARGUS
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 5

Post napisał: ARGUS » 26 sty 2009, 22:21

pawulonken pisze: na pewno w połączeniu z tleją ślizgową o 100% lepsze niż prowadnice meblowe które w założeniu pierwotnym miałem zastosować
To prawda

Tagi:

skoczek
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2

Post napisał: skoczek » 27 sty 2009, 01:21

ALZ pisze:"jestem za biedny aby kupować dziadostwo"
Zgadzam się w 100% że biednego nie stać na tanie rzeczy. Jednak czasem trzeba zadowolić się tym co jest pod ręką. Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma. Takie wybory często trzeba dokonywać. Ja osobiście wolę poczekać i kupić prowadnice thk niż się pośpieszyć i wsadzić byle co. Jednak nie każdy może sobie na to pozwolić.
Co do tłoczysk z amortyzatorów to kiedyś też miałem taki pomysł by je wykorzystać. Do wielu zastosowań są "w sam raz". Jak na pierwszą maszynkę, moim zdaniem się nadadzą, byle tylko dobre panewki Kolega sobie do tego zdobył.
Pozdrawiam, skoczek
Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród. - Hipolit Cegielski

Leoo
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1

Post napisał: Leoo » 27 sty 2009, 10:45

skoczek pisze:Ja osobiście wolę poczekać i kupić prowadnice thk niż się pośpieszyć i wsadzić byle co.
Też sobie czekam ale nic z tego czekania nie wychodzi. Jeszcze w zeszłe wakacje można było na ebay-u kupić używane prowadnice szynowe z Tajlandii za rozsądną kasę. Dziś nasz pieniądz jest za słaby.
Skończy się na tym, że sklecę maszynę szufladopodobną i będę frezował styropian albo mydło.

Jeśli kolega pawulonken ma koncepcję na wałki po amortyzatorach, to niech buduje.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Prowadnice - Technika Przesuwu Liniowego”