Mach 3 PL
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 27
- Kontakt:
kostner, nie wystawie
tak samo jak rolnik sprzedający 2 tony pszenicy znajomemu
i tak samo jak na targu kupujesz odzież warzywa rozumiem że to tez jest nielegalne
kurde ale nasz kryminał sie poszerzy biedne osoby już tak ciasno w tych więzieniach
[ Dodano: 2009-01-23, 09:01 ]
patrząc z drugiej strony wg waszego myślenia wychodzi że każdy z was korzystający z nakładki łamie prawo gdyż korzysta z nielegalnej rzeczy a tak nie jest mach3 jest udostępniony przez autora w wersji demo czyli autor zagada się na korzystanie z jego programu no i najlepiej spytaj właściciela programu czy TY mając firmę i wersję demo możesz sprzedawać wyprodukowane rzeczy przy pomocy macha3
autor bardzo popiera wszelaką formę promującą jego program
tak samo jak rolnik sprzedający 2 tony pszenicy znajomemu
i tak samo jak na targu kupujesz odzież warzywa rozumiem że to tez jest nielegalne
kurde ale nasz kryminał sie poszerzy biedne osoby już tak ciasno w tych więzieniach
[ Dodano: 2009-01-23, 09:01 ]
patrząc z drugiej strony wg waszego myślenia wychodzi że każdy z was korzystający z nakładki łamie prawo gdyż korzysta z nielegalnej rzeczy a tak nie jest mach3 jest udostępniony przez autora w wersji demo czyli autor zagada się na korzystanie z jego programu no i najlepiej spytaj właściciela programu czy TY mając firmę i wersję demo możesz sprzedawać wyprodukowane rzeczy przy pomocy macha3
autor bardzo popiera wszelaką formę promującą jego program
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 4
No to sie teraz popisales 
Rolnik placi podatki ryczaltem - jakies tam grosiki, ale na targu sprawa wyglada juz zgola inaczej. Przypatrz sie dobrze nastepnym razem - na pewno zauwazysz na kazdym stoisku kase fiskalna, co oznacza ze dochod kazdego stoiska jest ewidencjonowany i musi byc opodatkowany
.
Niestety ale w momencie wykonania produktu - jakim jest twoja nakladka - i postanowieniem sprzedazy jej bierzesz na siebie pewne obowiazki i nie mala odpowiedzialnosc. Mozemy teoretyzowac tutaj bardzo dlugo, ale wniosek jest taki, ze jezeli zaczniesz sprzedaz w formie takiej jak sobie to wymysliles - bedzie to nielegalne w swietle prawa.

Rolnik placi podatki ryczaltem - jakies tam grosiki, ale na targu sprawa wyglada juz zgola inaczej. Przypatrz sie dobrze nastepnym razem - na pewno zauwazysz na kazdym stoisku kase fiskalna, co oznacza ze dochod kazdego stoiska jest ewidencjonowany i musi byc opodatkowany

Niestety ale w momencie wykonania produktu - jakim jest twoja nakladka - i postanowieniem sprzedazy jej bierzesz na siebie pewne obowiazki i nie mala odpowiedzialnosc. Mozemy teoretyzowac tutaj bardzo dlugo, ale wniosek jest taki, ze jezeli zaczniesz sprzedaz w formie takiej jak sobie to wymysliles - bedzie to nielegalne w swietle prawa.
Jeżeli prąd nas nie zabije to nas napewno nie wzmocni 

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
które stworzył wynajęty przez nas pracownik - aby chronić tylko własne interesy...kostner pisze:w swietle prawa
to dygresja dotyczy jakości wykonywania obowiązków przez rządzących - czyli pracowników najemnych... opłacanych na podstawie umowy o pracę (wybory)... za pieniądze - podatki
polecam analizę:
http://www.nbp.pl/Kursy/KursyC.html
SpotkanieCNC: STOM-TOOL Marzec 2014
http://www.cnc.info.pl/topics79/spotkan ... t55028.htm
http://www.cnc.info.pl/topics79/spotkan ... t55028.htm
-
- Kontakt:
kostner, dobrze skoro widać kasę fiskalną to dobrze się składa jadę do lekarza do Olesna i dziś jest targ popytam o paragon za buty lub kurtkę
mój ojciec jest rolnikiem z tegoco wiem że nic nie płąci żadnych zryczałtowanych składek
rolnik jest rozliczany z dochodowosci gospodarstwa i jak doskonale wiesz zwykły rolnik nieodliczy sobie podatku tak jak ja pracujący w firmie XyZ płąc podetki mam internet i za ten internet mogę odliczyc Vat
jeszce jakieś pytania? chętnie porozmawiam
[ Dodano: 2009-01-23, 10:02 ]
markcomp77, lepiej GÓRY nie tykaj
kupa nie śmierdzi puki nieruszysz
mój ojciec jest rolnikiem z tegoco wiem że nic nie płąci żadnych zryczałtowanych składek
rolnik jest rozliczany z dochodowosci gospodarstwa i jak doskonale wiesz zwykły rolnik nieodliczy sobie podatku tak jak ja pracujący w firmie XyZ płąc podetki mam internet i za ten internet mogę odliczyc Vat
jeszce jakieś pytania? chętnie porozmawiam

[ Dodano: 2009-01-23, 10:02 ]
markcomp77, lepiej GÓRY nie tykaj
kupa nie śmierdzi puki nieruszysz
-
Cos slyszysz ze dzwoni ale nie bardzo wiesz w ktorym kosciele 
Rolnik jest szczegolnym przypadkiem dzialanosci gospodarczej - ale ty jak rozumiesz swojej nakladki nie bedziesz ani sial ani zbieral z pola wiec nie obowiazuja cie zasady takie jak rolnika. Co do targu, obowiazek posiadania kasy istnieje od jakiegos obrotu jezeli sie nie myle i moze sie zdarzyc ze dany sprzedawca nie ma kasy ale musi sie skarbowemu spowiadac ile i za ile sprzedal i na podstawie takiej deklaracji podejmowana jest decyzja czy ma byc kasa czy nie. Musisz zrozumiec jedna rzecz jezeli chcesz cos sprzedawac to aby to robic legalnie musisz spowiadac sie skarbowemu i albo wystawiac faktury albo paragony albo placic podatek zryczaltowany w kazdym innym przypadku normalnie jestes oszust i zlodziej
(wg fiskusa)

Rolnik jest szczegolnym przypadkiem dzialanosci gospodarczej - ale ty jak rozumiesz swojej nakladki nie bedziesz ani sial ani zbieral z pola wiec nie obowiazuja cie zasady takie jak rolnika. Co do targu, obowiazek posiadania kasy istnieje od jakiegos obrotu jezeli sie nie myle i moze sie zdarzyc ze dany sprzedawca nie ma kasy ale musi sie skarbowemu spowiadac ile i za ile sprzedal i na podstawie takiej deklaracji podejmowana jest decyzja czy ma byc kasa czy nie. Musisz zrozumiec jedna rzecz jezeli chcesz cos sprzedawac to aby to robic legalnie musisz spowiadac sie skarbowemu i albo wystawiac faktury albo paragony albo placic podatek zryczaltowany w kazdym innym przypadku normalnie jestes oszust i zlodziej

-
- Kontakt:
kostner, w przyszłym tygodniu będę wystawiał paragon
jak się chce to wszystko można zrobić i będzie legalnie tak jak chcesz mogę Tobie specjalnie fakturę wysłać jeśli kupisz
na wszystko jest sposób
a polskie prawo ma luki
jedno wiem
jeden drugiemu zazdrości że ma łatwy zarobek
kostner, jesteś uparty i zawzięty gdy niemożna wejść do domu drzwiami jest okno a gdy ono zamknięte to nie tylko komin zostaje
nie nastraszysz mnie inni sie wystraszyli np MEX

na wszystko jest sposób

jedno wiem
jeden drugiemu zazdrości że ma łatwy zarobek
kostner, jesteś uparty i zawzięty gdy niemożna wejść do domu drzwiami jest okno a gdy ono zamknięte to nie tylko komin zostaje
nie nastraszysz mnie inni sie wystraszyli np MEX
-
- Posty w temacie: 5
to nie jest zazdrosc o zarobek. wziac jeden z licznych programow, np. najbardziej znany "Restorator", rozebranie nim plikow na czesci pierwsze, przetlumaczenie sobie i zlozenie wszystkiego do kupy, nastepnie podmiana pliku (najczesciej wykonywalnego .exe) nie jest zadnym problemem. problemy zaczynaja sie, jak ktos zaczyna to sprzedawac. trzeba miec na wszystko papierki bo juz w danym momencie przestaje to byc: "do wlasnego uzytku". troche na ten temat wiem, bo sam robilem nie raz tlumaczenia.
- Heidenhain - Siemens - Fanuc -
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.
-
- Kontakt:
Draco, w polsce wszystko można sprzedac
niedaleko mnierozbierają stare torowisko wszystko idze do pkp będzie tam ścieżka rowerowa ale gdy ktoś potrzebuje podkłady bądz szyny to też da sie załątwic tu podobnie dogadam sie z pewną sobą i obydwoje zarobimy na tym a żęby zarobic trzeba pomyśleć
ps "Restorator" często i gęsto w machu pozostawiał mi błędy i zrezygnowałem z niego całkiem
niedaleko mnierozbierają stare torowisko wszystko idze do pkp będzie tam ścieżka rowerowa ale gdy ktoś potrzebuje podkłady bądz szyny to też da sie załątwic tu podobnie dogadam sie z pewną sobą i obydwoje zarobimy na tym a żęby zarobic trzeba pomyśleć
ps "Restorator" często i gęsto w machu pozostawiał mi błędy i zrezygnowałem z niego całkiem
-
Kolego na temat latwego zarobku to moglbym ci troche poopowiadac
Wcale cie nie strasze bo moim zdaniem dobrze ze bedzie polska nakladka pod warunkiem ze bedzie naprawde dobrze zrobiona. Uparty moze i jestem - przynajmniej olo tak twierdzi - ale czy zawziety to nie mozesz tego oceniac bo jak widze nie rozumiesz intencji ktore mna kierowaly kiedy zabieralem glos. To ze wykorzystujesz jakies luki w prawie nie czyni z ciebie spryciarza tylko kombinatora i tyle.