Kryzys lub recesja często jest tylko wymówką do redukcji pracowników.Waldi_L_N pisze: Te kilkaset osób, którym w moim zakładzie nie przedłużono umów zauważyli
RECESJA
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 2
"Ludzi należy albo zjednywać sobie pieszczotą, albo niszczyć, bo za drobne krzywdy będą się mścili, a doznawszy wielkich nie będą już w stanie."
Niccolo Machiavelli
Niccolo Machiavelli
-
- Lider FORUM (min. 2000)
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 1
pracuję w firmie,która ma bardzo dużo wspólnego z ortopedią.....prezes mówi, że mamy kryzys i że mniej jest zamówień z tego powodu i kasy mniej itp, itd.....czy ludzie przestają chorować z powodu kryzysu....? ravender i obal mają rację, jasne jest też to, że niektóre gałęzie przemysłu ucierpiały ale większość firm szuka wymówek do redukcji liczby pracowników a pozostali będą pracować za dwóch a może nawet za trzech...pamiętajcie też o tym, że pracodawcy z różnych branż ale z jednego regionu znają się i to pewnie dobrze, spotykają się na różnych imprezach , konferencjach itp - uważacie,że nie rozmawiają o tym jak zarobić więcej forsy a najlepiej na pracowniku bo to jest najłatwiejsze....
-
- Moderator
-
ELITA FORUM (min. 1000)
- Kontakt:
Przemysł stoczniowy – na razie jest dobrze a ma być jeszcze lepiej
Są firmy które wyjdą obronną ręką z kryzysu , te które nie wszystko robiły na kredyt i teraz gdy konkurencja nie mam możliwości kredytowania swoich inwestycji to jest możliwe ,że polegnie ...
Mamy zamiar wyjść dobrze na tym "kryzysie banków", oczywiście są plany na to aby ograniczać wydatki – ta jak imprezy , nagrody, ale i takie jak podwykonawcy itd.
Są firmy które wyjdą obronną ręką z kryzysu , te które nie wszystko robiły na kredyt i teraz gdy konkurencja nie mam możliwości kredytowania swoich inwestycji to jest możliwe ,że polegnie ...
Mamy zamiar wyjść dobrze na tym "kryzysie banków", oczywiście są plany na to aby ograniczać wydatki – ta jak imprezy , nagrody, ale i takie jak podwykonawcy itd.
... z poważaniem ....pozdrawiam --- Doceń to że, poświęciłem Ci trochę czasu !!! wciśnij "pomógł" to nic nie kosztuje
---
Moja pierwsza i druga maszynka a trzecia w fazie testu http://www.cnc.info.pl/viewtopic.php?t=2281

Moja pierwsza i druga maszynka a trzecia w fazie testu http://www.cnc.info.pl/viewtopic.php?t=2281
-
- Znawca tematu (min. 80)
Kryzys
Witam,
oprócz prowadzenia małej własnej działalności pracuję na etacie w firmie ściśle powiązanej z przemysłem łożyskowym i motoryzacyjnym. Powiem tak: redukcja zamówień 70-80% w dół, co za tym idzie redukcja zatrudnienia i wynagrodzeń. Jestem święcie przekonany, że recesja na początku dotyka firmy właśnie związane z motoryzacją, później (obym się mylił) przeniesie się w mniejszym lub większym stopniu na inne branże. Wiele firm niestety nie przetrwa, ale te które przetrwają będą się po kryzysie rozwijać.
Reasumując u mnie kryzys jest widoczny i to bardzo.
Pozdrawiam
oprócz prowadzenia małej własnej działalności pracuję na etacie w firmie ściśle powiązanej z przemysłem łożyskowym i motoryzacyjnym. Powiem tak: redukcja zamówień 70-80% w dół, co za tym idzie redukcja zatrudnienia i wynagrodzeń. Jestem święcie przekonany, że recesja na początku dotyka firmy właśnie związane z motoryzacją, później (obym się mylił) przeniesie się w mniejszym lub większym stopniu na inne branże. Wiele firm niestety nie przetrwa, ale te które przetrwają będą się po kryzysie rozwijać.
Reasumując u mnie kryzys jest widoczny i to bardzo.
Pozdrawiam
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
produkcja łożysk w Kielcach praktycznie stoi
zwolnienia od września ubiegłego roku
tak około 30 osób miesięcznie
CNC nie ruszali - 3 osoby - aż do dzisiaj, niestety padło na mnie (umowa na czas określony)
, w sumie jeśli dobrze zauważyłem to dzisiaj straciło pracę kolejnych 6 osób z obróbki tokarskiej
kryzys ......
zwolnienia od września ubiegłego roku

CNC nie ruszali - 3 osoby - aż do dzisiaj, niestety padło na mnie (umowa na czas określony)

kryzys ......
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Firma prodykująca częsci dla motoryzacji. Przed końcem roku pozbyli się ok 200 osób (głownie takich którzy mieli możliwość przejscia na wcześniejszą emeryture oraz pracowników z firmy pośrednictwa pracy. Teraz jest prikaz żeby delej zredukować załoge (1500 pracowników) o 10%. Chodzą pogłoski , że bedą sie zabierać teraz z tych z umowami na czas określony.
Ja też należe do tej grupy pracowników
Ja też należe do tej grupy pracowników