Nie tylko Ty - ha ha
pzd.

Brak uszczęśliwiania na siłę nie oznacza braku regulacji. Oznacza tylko że nie będą już wprowadzane nowe sposoby uszczęśliwiania.
Myślisz że nie umiem sobie sam wyobrazić że w idealnym świecie mogłyby być i takie powody?
Skoro tak uważasz to znaczy że nie rozumiesz mojego rozumowania

Po pierwsze, nie wiadomo. Sporo już zabroniono.
A skąd wiesz że nie marudzę?
A ja Ci próbuję wytłumaczyć że nie wszytko musi być realizowane państwowo, albo wyłącznie przez zakazy i podatki.

Nie każdy, przecież Ty nie chcesz.
A co ja robię w tym wątku?
Jak to bez efektu?
Czyli jednak wiesz że chodziło o zarobek, a nie o dobre intensje względem obywateli. Brawo.

Nadal nie rozumiesz o co chodzi. Podatki są ogólne i celowe. Podatek cukrowy jest podatkiem celowym, którego przeznaczenie jest ściśle określone. Nie można z tego podatku sfinansować np. przeglądu zębów u dzieci z terenów wiejskich, nie można też wykorzystać tego podatku na przykład na podniesienie 800+.

Wrzucając swoje rewelacje nic o tym nie pisałeś, nawet jak pisałem, że sfinansuje Ci emeryturkę. A teraz wyskakujesz z jakimiś wypocinami bo już chyba nie masz innych argumentów. Możesz wskazać gdzie to wyczytales? Bo na szybko Google wypluło mi, że w Niemczech trafia to do ogólnego budżetu, a w Polsce jest celowane, ale w ponad 90% do NFZ.