atom1477 pisze: ↑28 sie 2026, 14:38
Zapomniałeś napisać i pogrubić:
Jego wzrost planuje KO.
To dopisuję.
"Prezent" od Kaczyńskiego, w postaci podatku, którego wówczas Kaczyński nie musiał uchwalać w Sejmie (Niemcy wprowadzają ten podatek dopiero prawdopodobnie od przyszłego roku)
Tusk przyjął i teraz będzie powiększał. Powiększyłby pewnie i Kaczyński, ale na razie oddał tą możliwość Tuskowi.
Daniu pisze: ↑28 sie 2026, 15:13
pewnie konfederacja zniesie wszystkie podatki
A skąd będą brać fundusze dla "swoich", których w spółkach skarbu państwa i na różnych urzędach poupychają?
Daniu pisze: ↑28 sie 2026, 15:13
to Jasiowi podnieśliby wiek emerytalny i jeszcze 5 lat musiałby robić dla Bauera..
Pomijając, że moim pracodawcą nie jest rolnik, to jakoś tak pokrętnie chcesz wytłumaczyć, że Niemcy jak dotąd nie wprowadzili tego podatku, a Polacy w 2021 wprowadzili, żeby drzaśkowi nie podnosić wieku emerytalnego.
Ale powiem ci, że już wkrótce co miesiąc całkiem spora kwota będzie spływać na konto jasia z polskiego budżetu, zasilanego podatkiem cukrowym. Za te wszystkie lata, w których jasiu płacił składki do ZUS, a że zawsze pracował legalnie, z ubezpieczeniem, to i się tego sporo nazbierało.
WZÓR pisze: ↑28 sie 2026, 18:21
Moja recenzja dotycząca restauracji „Tawerna Gruba Ryba”. została niesłusznie zablokowana
Bo google blokuje niewygodne recenzje. Moich kilka też szybko zniknęło, a były naprawdę rzetelne, poparte zdjęciami. Google od dawna, podobnie jak wszystkie inne media, przestały być obiektywne i wszyscy o tym wiedzą.
Zauważ, kiedyś ludzie sporo publikowali na fejsbuku. Teraz na FB pozostał jedynie spam i reklama. Ja nie pamiętam, kiedy tam cokolwiek wrzucałem. Ot amerykańska wolność mediów tak właśnie wygląda i w góglach jest dokładnie tak samo.