Trochę nie na temat.pitsa pisze: ↑20 sie 2026, 09:27Przez ostatnie kilkanaście lat przychodziłem do roboty kiedy mi pasowało (np. zazwyczaj między 6:30 a 7:30) i wychodziłem podobnie. Gdy dobrze szła robota to i czasem zostawałem na dłużej. Tak zdroworozsądkowo. W ostatnich latach pilnowałem tylko, żeby w mojej rocznej rozpisce godzin w robocie nie było żadnych nadgodzin.WZÓR pisze:A jak to jest u Was na zakładzie?
Przebieranie się to czas pracy ?
-
Makler
- Specjalista poziom 1 (min. 100)

- Posty w temacie: 1
Re: Przebieranie się to czas pracy ?
-
Bandito
- Specjalista poziom 2 (min. 300)

- Posty w temacie: 1
Zasady ustala szef. Jak nie pasuje, można się zwolnić, droga wolna. Jeśli pracownik kłóci się o paragrafy, to awansuje na liście do zwolnienia. Na jego miejsce przyjdzie taki, co się nie kłóci.
-
gelo
- ELITA FORUM (min. 1000)

- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Tu przede wszystkim mamy do czynienia z faktem, że większość młodych pracowników naciąga kodeks pracy na swoją korzyść robiąc sobie dłuższe przerwy, robią fucha za fuchą na firmowym sprzęcie, robiąc sobie przerwy na papieroska, kawunię itp, o co większość pracodawców nie ma pretensji traktując to jako swego rodzaju bonus dla pracownika, ale jak później przychodzi do rozliczenia to pracownik będzie dniami i nocami siedział po internetach, żeby udowadniać coś takiego jak przebieranie się w pracy, które zabiera nie więcej niż 5 minut...
Uczciwy pracownik ma to w głowie, że jak coś dostaje to też coś daje od siebie..
Podstawą całego systemu jest to, żeby obie strony czuły się usatysfakcjonowane. Jeśli pracodawca ciśnie o takie pierdoły jak 5 minut, ale w zamian nie daje nic od siebie to czas się wtedy rozstać, bo nie ma nic gorszego jak przychodzić do pracy od razu na wqrwie....
>>>>>>>>>> GELO <<<<<<<<<<
-
pitsa
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
No trochę. Pracownik to nie niewolnik chociaż uwięziony w czasie pracy.Makler pisze:Trochę nie na temat
zachowanie spokoju oznacza zdolności do działania
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ