Dzień dobry,
Szukam osoby znającej się w temacie postprocesorów pod CamWorks dla maszyny HAAS. Potrzebuję zmodyfikować istniejący postpocesor pod obróbkę 5-osiową. Pozdrawiam.
POSTPROCESOR CAMWORKS
Maszyna HAAS
-
maciano
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki

- Posty w temacie: 3
Re: POSTPROCESOR CAMWORKS
mamy stożkowy element, który trzeba powiercić wokoło.
camworks znajduje automatycznie wszystkie otwory ale kolejność wykonywania tych otworów jest tak losowa że maszyna robi otwór
obraca stołem i robi kolejny otwór i za chwilę wraca stołem i robi otwór koło tego poprzedniego zamiast zrobić otwory po kolei obok siebie.
czy można kolejność ustawić automatycznie (nie ręcznie bo za dużo otworów) bezpośrednio w camworksie
czy ewentualnie zrobić jakiś skrypt w postprocesorze??
pozdrawiam
camworks znajduje automatycznie wszystkie otwory ale kolejność wykonywania tych otworów jest tak losowa że maszyna robi otwór
obraca stołem i robi kolejny otwór i za chwilę wraca stołem i robi otwór koło tego poprzedniego zamiast zrobić otwory po kolei obok siebie.
czy można kolejność ustawić automatycznie (nie ręcznie bo za dużo otworów) bezpośrednio w camworksie
czy ewentualnie zrobić jakiś skrypt w postprocesorze??
pozdrawiam
-
Steryd
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 2
Da się w camworks, on z automatu bierze tak jak są ponumerowane powierzchnie w geometrii, asortowanie jest ZTCP w opcjach geometrii bazowej.
Można?
Morzna!!!
Morzna!!!
-
maciano
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki

- Posty w temacie: 3
Chciałbym dowiedzieć się jak zmienić w post procesorze aby kąty również były liczone inkrementalnie. Narzędzia oczywiście w zakładce idzie ustawić natomiast jak z kątem? Pozdrawiam.
-
Steryd
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 2
To też chyba w operacji możesz zmienić( nie pamiętam jak to w camworku wygląda, ale tam top powinno być) Sam postprocesor Ci tego nie zrobi, bo by musiał zawsze kąt ustawiać inkrementalnie, a to w praktyce niebezpieczne. Z drugiej strony, skoro to program z cama, to co Ci za różnica...
Można?
Morzna!!!
Morzna!!!