Aaaaby zdrowym być
-
pukury
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 9
Re: Aaaaby zdrowym być
Hej.
Pilnie czytam to co Kol. piszą.
W końcu ( np ) Kol. jasiu.. - zna na wylot dowolną doktrynę religijną.
I Buddyzm i Islam i inne religie.
Kwestia wiary jest kwestą wiary i żadne słowa nie są potrzebne- bo i po co ?
Jak wierzę ( w to w co wierzę ) to nie są mi potrzebne dywagacje i uzasadnienia.
Tak Ze - piszcie Kol. - czytam pilnie.
pzd.
Pilnie czytam to co Kol. piszą.
W końcu ( np ) Kol. jasiu.. - zna na wylot dowolną doktrynę religijną.
I Buddyzm i Islam i inne religie.
Kwestia wiary jest kwestą wiary i żadne słowa nie są potrzebne- bo i po co ?
Jak wierzę ( w to w co wierzę ) to nie są mi potrzebne dywagacje i uzasadnienia.
Tak Ze - piszcie Kol. - czytam pilnie.
pzd.
Mane Tekel Fares
-
forestgril
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)

- Posty w temacie: 65
-
pukury

Hej.
Zaprawdę powiadam wam - nie słuchajcie tych którzy nie widzieli i nie słyszeli.
A jeno powtarzają za tymi którzy też nie widzieli i nie słyszeli.
Zaczerpnięte wykładów Proroka Lebiody.
Tak więc - tego - tamtego.
pzd.
Zaprawdę powiadam wam - nie słuchajcie tych którzy nie widzieli i nie słyszeli.
A jeno powtarzają za tymi którzy też nie widzieli i nie słyszeli.
Zaczerpnięte wykładów Proroka Lebiody.
Tak więc - tego - tamtego.
pzd.
Mane Tekel Fares
-
forestgril

Pierwsze pytanie jest takie, czy chcemy widzieć, słyszeć i uwierzyć. Kto szuka, znajdzie, kto cierpliwie puka, otworzą mu. A co do niektórych, to prawdą jest niestety i to:
„Jeśli Mojżesza i Proroków nie słuchają, to choćby ktoś z umarłych powstał, nie uwierzą” (Łk 16, 31)
Problemem wielu ludzi nie jest brak świadectw. Ale niechęć do Światła, a stąd do tych świadectw weryfikacji. Znajdzie się pewnie trochę świadków fałszywych, co to szukają pieniędzy albo próżnej chwały. Ale są też świadkowie i znaki, którzy mówią właśnie dlatego, że nie mogą milczeć o tym, czego doświadczyli. Jeśli komuś zależy na Tej Drodze, sprawdzi Jej świadków. A takim, którym wcale nie zależy - jak można jeszcze pomóc?
„Jeśli Mojżesza i Proroków nie słuchają, to choćby ktoś z umarłych powstał, nie uwierzą” (Łk 16, 31)
Problemem wielu ludzi nie jest brak świadectw. Ale niechęć do Światła, a stąd do tych świadectw weryfikacji. Znajdzie się pewnie trochę świadków fałszywych, co to szukają pieniędzy albo próżnej chwały. Ale są też świadkowie i znaki, którzy mówią właśnie dlatego, że nie mogą milczeć o tym, czego doświadczyli. Jeśli komuś zależy na Tej Drodze, sprawdzi Jej świadków. A takim, którym wcale nie zależy - jak można jeszcze pomóc?
-
IMPULS3

- Posty w temacie: 57
jasiu... pisze: I niecałe 160 lat później, prawie w tym samym miejscu, znów kobieta spotyka się z dziećmi, znów dzieją się dziwne rzeczy (udokumentowany cud słońca). Przypadek?
Już to pisałem, kwalifikowanie tego jako cudu słońca to trochę za duzo. To inne zjawisko, byc może robiące jakiś test na tej naszej cywilizacji.
Taki "cud słońca" kiedyś nagrałem, a wiele lat wcześniej miałem okazje obsewować w nocy przy absolutnej ciszy samo zjawisko punktowego światła które bardzo powoli się zapalało -dość szybko gasło i powtarzalo tę czynność w kolejnym niedalekim miejscu.
Jednak cudem tego bym nie nazwał.
jasiu... pisze:Tylko gdzie przy takim rozumieniu mamy ofiarę Jezusa? Nie pasuje mi tutaj coś.
A w którym miejscu Jezus o tym mówił? Mówił że Bóg go opuścił, czyli tego nie miał w planie.
jasiu... pisze:A sen? Ile to razy śniły ci się nieprawdopodobne rzeczy.
Tylko widzisz, NDE mówi zazwyczaj o jednym i tym samym, a sny to losowo co tam chcesz. Wiec to nie to samo.
Ja celowo się czepiłem tego NDE bo ono ma w sobie olbrzymi potencjał wiedzy i jest jedną z nielicznych rzeczy na której można się oprzeć bo jest powtarzalna choć nie w laboratorium i tu jest jedyny problem. Natomiast nie jest jedyna metodą bo choćby to co opisywal i robił Michael Newton czyli on regresyjnie wyciągał z ludzi różne rzeczy są też zbiezne z NDE. Wiec to się dość mocno łączy żeby nie przytaczać jeszcze przypadków reinkarnacji która znów to potwierdza. Tego jest dosc duzo a problem jest to ze religie tego nie uznaja bo musiałyby stwierdzić że do tej pory jednak się myliły w wielu kwestiach. Wiec mamy sytuacje patową.
-
drzasiek90

- Posty w temacie: 6
- Kontakt:
Spora część ludzi którzy dzisiaj są dalecy od wiary katolickiej tak naprawdę wywodzi się z rodzin wierzących.
Przyjęli chrzest, Pierwszą komunię, bierzmowanie...
Niektórzy pewnie ślub kościelny.
Ale wiara katolicka jest niewygodna. A tu zakazuje czegoś, a tu nakazuje czegoś.
A tu nie pozwala mieszkać razem przed ślubem a tu by się chciało.
A tu każe w niedzielę we mszy uczestniczyć a to się przecież wstać nie chce, a to lepiej do galerii czy parku pojechać.
A to wolno, tego nie wolno.
A to trzeba itd.
A ludzie są wygodni, nie lubią nakazów, nie lubią zakazów.
Więc kto nie miał mocnej zakorzenionej wiary bardzo łatwo się jej wyzbywa na rzecz łatwiejszego wygodniejszego życia.
Wtedy szuka sobie wymówiek i usprawiedliwienia dlaczego. Usprawiedliwia samego siebie przed sobą, bo jednak jakieś wyrzuty sumienia ma.
Obraża wierzących od niemodnych, zacofanych... No kto by chciał być identyfikowany jako ciemnota?
Tłumaczy sobie, że nie pójdzie do kościoła bo ksiądz to czy tamto. A do kościoła nie idzie się przecież do księdza ani dla księdza.
Wiara to pewnego rodzaju umiejętność i dar. Nie każdy ją posiada.
Jeden posiada takie zdolności i umiejętności, inny posiada inne.
Jednym wiara pomaga i jest niezbędna do funkcjonowania, innym przeszkadza w łatwej drodze przez życie.
Ale czy na pewno powinno chodzić o to, żeby było łatwo?
Ja nigdy nie czułem misji nawracania, więc z regułkami i fragmentami pisma wyskakiwał nie będę
Przyjęli chrzest, Pierwszą komunię, bierzmowanie...
Niektórzy pewnie ślub kościelny.
Ale wiara katolicka jest niewygodna. A tu zakazuje czegoś, a tu nakazuje czegoś.
A tu nie pozwala mieszkać razem przed ślubem a tu by się chciało.
A tu każe w niedzielę we mszy uczestniczyć a to się przecież wstać nie chce, a to lepiej do galerii czy parku pojechać.
A to wolno, tego nie wolno.
A to trzeba itd.
A ludzie są wygodni, nie lubią nakazów, nie lubią zakazów.
Więc kto nie miał mocnej zakorzenionej wiary bardzo łatwo się jej wyzbywa na rzecz łatwiejszego wygodniejszego życia.
Wtedy szuka sobie wymówiek i usprawiedliwienia dlaczego. Usprawiedliwia samego siebie przed sobą, bo jednak jakieś wyrzuty sumienia ma.
Obraża wierzących od niemodnych, zacofanych... No kto by chciał być identyfikowany jako ciemnota?
Tłumaczy sobie, że nie pójdzie do kościoła bo ksiądz to czy tamto. A do kościoła nie idzie się przecież do księdza ani dla księdza.
Wiara to pewnego rodzaju umiejętność i dar. Nie każdy ją posiada.
Jeden posiada takie zdolności i umiejętności, inny posiada inne.
Jednym wiara pomaga i jest niezbędna do funkcjonowania, innym przeszkadza w łatwej drodze przez życie.
Ale czy na pewno powinno chodzić o to, żeby było łatwo?
Ja nigdy nie czułem misji nawracania, więc z regułkami i fragmentami pisma wyskakiwał nie będę
-
forestgril

Ja tylko pytałem o zdrowie
a Koledzy mi tu z popami wyskakują, całowaniem rąk księdza i mówia o czymś, czego nie pojmują. No to - tym bardziej, że to mój wątek - bronię Chrystusa.
Przed chwilą te ręce kapłańskie trzymały Boga i przez te nieświęte ale uświęcone dłonie nastąpiło Przeistoczenie. To jest szacunek okazany urzędowi ustanowionemu przez Kosciol, czyli przez Chrystusa (bo On jest Głową Miatycznego Ciała). Ale przede wszystkim szacunek i cześć dla tej Świętej Tajemnicy.
Nie powinniśmy wyśmiewać czegoś, czego nie pojmujemy. To m.in. szacunek dla innych i ich wiary. Poza tym zwykła przyzwoitość. Niech każdy robi, co mu się podoba, jeśli innych nie krzywdzi. Dziwne? Może, ale nie zaszkodzi milczeć.
Przed chwilą te ręce kapłańskie trzymały Boga i przez te nieświęte ale uświęcone dłonie nastąpiło Przeistoczenie. To jest szacunek okazany urzędowi ustanowionemu przez Kosciol, czyli przez Chrystusa (bo On jest Głową Miatycznego Ciała). Ale przede wszystkim szacunek i cześć dla tej Świętej Tajemnicy.
Nie powinniśmy wyśmiewać czegoś, czego nie pojmujemy. To m.in. szacunek dla innych i ich wiary. Poza tym zwykła przyzwoitość. Niech każdy robi, co mu się podoba, jeśli innych nie krzywdzi. Dziwne? Może, ale nie zaszkodzi milczeć.
-
drzasiek90

- Posty w temacie: 6
- Kontakt:
A bo to jest takie modne teraz, żeby w imię tolerancji i wolności ponaśmiewać się z wierzących. Bo przecież to na pewno ciemnota, skoro wierzą w cos, czego inni nie widzą.
A wracając do zdrowia.
Już w piątek 1 maja wjedzie do europy blisko 60 tysięcy ton wołowiny z Mercosur - a przecież KE obiecywała, że przez pzez 6 lat wjedzie 99 tys ton. I najlepsze - do tej pory wołowina była obłożona 20% cłem a teraz nagle spadło do 0! A KE zrzekła się możliwości decydowania jakie firmy będą nam tą wołowinę na rynek wrzucać. A dopiero co KE wykazała, że Brazylia nie kontroluje jakości żywności wysyłanej do UE!
Tak więc, na zdrowie.
A wracając do zdrowia.
Już w piątek 1 maja wjedzie do europy blisko 60 tysięcy ton wołowiny z Mercosur - a przecież KE obiecywała, że przez pzez 6 lat wjedzie 99 tys ton. I najlepsze - do tej pory wołowina była obłożona 20% cłem a teraz nagle spadło do 0! A KE zrzekła się możliwości decydowania jakie firmy będą nam tą wołowinę na rynek wrzucać. A dopiero co KE wykazała, że Brazylia nie kontroluje jakości żywności wysyłanej do UE!
Tak więc, na zdrowie.
-
forestgril

Hurra! Tanie mięso! Nasi rolnicy - zdziercy - wreszcie dostaną za swoje 
Ciekawe kiedy damy kopa w tyłek tym, którzy się na to zgodzili. Mnie już ciężko wierzyć w coś z tego świata.
Ciekawe kiedy damy kopa w tyłek tym, którzy się na to zgodzili. Mnie już ciężko wierzyć w coś z tego świata.
-
pukury

Hej.
No to - kto negocjował ( przez kilkanaście lat ) i kto się zgodził ?
Tylko konkretnie - kto i kiedy.
I jak to jest - były doniesienia o padłych krowach w rzeźniach - w Polsce.
Podobnie jak z tzw. " zielonym ładem " kto i kiedy ?
pzd.
No to - kto negocjował ( przez kilkanaście lat ) i kto się zgodził ?
Tylko konkretnie - kto i kiedy.
I jak to jest - były doniesienia o padłych krowach w rzeźniach - w Polsce.
Podobnie jak z tzw. " zielonym ładem " kto i kiedy ?
pzd.
Mane Tekel Fares