Poszukuję wiertła
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Poszukuję wiertła
Witam forumowiczów.
Może ktoś mi pomoże. Poszukuję wiertła na płytki skrawające wymienne o średnicy 8 mm. Może ktoś się spotkał z takim wiertłem. Ja ze swojej strony dodam, że najmniejszą średnicę jaką takiego wiertła znalazłem to 9,5 mm.
Pozdrawiam.
Może ktoś mi pomoże. Poszukuję wiertła na płytki skrawające wymienne o średnicy 8 mm. Może ktoś się spotkał z takim wiertłem. Ja ze swojej strony dodam, że najmniejszą średnicę jaką takiego wiertła znalazłem to 9,5 mm.
Pozdrawiam.
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
przy tych srednicach znajdziesz juz jedynie wiertla z calymi koncowkami wymiennymi jak podal kolega wyzej. powinni je miec w ofercie wszyscy producenci.
- Heidenhain - Siemens - Fanuc -
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Co do w/w wierteł z wymiennymi płytkami prawie wszystko spełnia moje kryteria, oprócz jednego "drobnego" szczegółu. Jak się dzisiaj dowiedziałem wiertłem tym nie można roztaczać otworu w momencie jego wiercenia. Otwory jakie mam do wykonania mają średnice 8 mm z tolerancją +0,1 mm (ustawił bym wtedy maszynę aby wykonywała otwory na 8,05 mm). Będę dalej szukał, ale wszystkie komentarze są mile widziane.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
O ile dobrze zauważyłem, do korpusu wiertła fi8, możesz włożyć płytki w rozmiarze od 8.0 do 8.4, więc Twoje 8.1 się w tym zawiera. Poza tym musi kolega pamiętać, że każde wiertło (z płytką, czy bez) ma tolerancję wykonywania otworów, więc nigdy nie będzie to nominalny wymiar tegoż wiertła (z reguły otwór rozbija).cosmonet pisze:Otwory jakie mam do wykonania mają średnice 8 mm z tolerancją +0,1 mm
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
zobacze jutro w magazynie. ale nie ze bym chcial wyniesc, ale producenta bym Ci podal.
ps. a co ma dokladnie robic to wiertlo? wiadomo ze wieric. ale jesli potrzebujesz plytkowego to jakis powod podaj?! u mnie wiele takich wiertel wierci, robi fazki pod wiertlo( wiercenie w walkach, krzywe plaszczyzny itd..), jak i obrabia na plasko otwor wywiercony. ,,,,,,___......___,,,,,,
,,,,,,, ODLEW SOROWY
____ ODLEW WYCZYSZCZONY WOKOL OTWORU, FAZKA NP. 0.2
....... OTWOR
.ROBI PIEKNIE.MOZNA SPOKOJNIE UZYSKAC RA NA POZIOMIE 0.8(FAZKA)
NA SAMO WIERCENIE SZKODA PIENIEDZY.MYSLE ZE OKOLO 500E MINIMUM.
POZDRAWIAM
ps. a co ma dokladnie robic to wiertlo? wiadomo ze wieric. ale jesli potrzebujesz plytkowego to jakis powod podaj?! u mnie wiele takich wiertel wierci, robi fazki pod wiertlo( wiercenie w walkach, krzywe plaszczyzny itd..), jak i obrabia na plasko otwor wywiercony. ,,,,,,___......___,,,,,,
,,,,,,, ODLEW SOROWY
____ ODLEW WYCZYSZCZONY WOKOL OTWORU, FAZKA NP. 0.2
....... OTWOR
.ROBI PIEKNIE.MOZNA SPOKOJNIE UZYSKAC RA NA POZIOMIE 0.8(FAZKA)
NA SAMO WIERCENIE SZKODA PIENIEDZY.MYSLE ZE OKOLO 500E MINIMUM.
POZDRAWIAM
mardoko
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
Odświeżam temat i polecam narzędzia Eco Cut (firmy WNT).cosmonet pisze:Co do w/w wierteł z wymiennymi płytkami prawie wszystko spełnia moje kryteria, oprócz jednego "drobnego" szczegółu. Jak się dzisiaj dowiedziałem wiertłem tym nie można roztaczać otworu w momencie jego wiercenia. Otwory jakie mam do wykonania mają średnice 8 mm z tolerancją +0,1 mm (ustawił bym wtedy maszynę aby wykonywała otwory na 8,05 mm). Będę dalej szukał, ale wszystkie komentarze są mile widziane.
Pozdrawiam.