==================
ok to koniec muzy ambitnej teraz taka zwykła
Dodane 3 minuty 24 sekundy:
hmm , to jest tylko podobne . pytanie kto jako pierwszy nagrał .
Dodane 1 minuta 23 sekundy:
Ale nie kumam do czego nawiązujesz ?
Dodane 36 sekundy:
tak sie dopytam , do czego nawiązujesz?
Dodane 1 minuta 15 sekundy:
podobne niepodobne do czego nawiązujesz ?
Dodane 28 sekundy:
konkretnie ?
Dodane 2 minuty 32 sekundy:
Dodane 15 minuty 30 sekundy:
jasiu , z przykroscią musze stwierdzić że jestes osobą głuchą .niemal jak pieniek .Przykro Mi .
Dodane 56 sekundy:
owszem słyszysz muzyke na poziomie 5 latka .
Dodane 2 minuty 38 sekundy:
Bodzo ciebie przepraszam za to ale natóra nie obdarzyła Ciebie słuchem ani percepcją muzyki .
Dodane 3 minuty 3 sekundy:
prawdopodobnie nawet nie słyszysz nawet takiej muzy ,bardzo melodyjnej i podstawowej .
Dodane 36 sekundy:
Jest Mi bardzo przykro ....
Dodane 2 minuty 10 sekundy:
To nic dziwnego .Ja na przyklad jestem głuchy na wysokosc pojedynczego dzwięku natomiast doskonale słysze harminie w złozonych dzwiękaqch .
Dodane 3 minuty 38 sekundy:
bywałem na probach dobrych muzyków gdzie każdy grał czysto ale całość brzmiała ochydnie i oni tego nie słyszeli .Bo ich słuch miał inne priorytety .
Dodane 5 minuty 11 sekundy:
tak wiec Jasiu nie czuj sie osamotniony .
Dodane 1 minuta 57 sekundy:
czy to da sie podszkolić ,w jakimś zakresie da sie .
Dodane 1 minuta 23 sekundy:
Dodane 1 minuta 28 sekundy:
===================
Coś bardziej ambitnego , wybitnego ? ale jak bardzo wybitnego?
Dodane 1 minuta 13 sekundy:
na progu przyswajalonsci czy juz poza progiem przyswajania ?
Dodane 5 minuty 14 sekundy:
Najprawdziwszy najstarszy Murzynski Blues ...
wraca muzyka .
bez jaj .
-
Astralny Byt
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)

- Posty w temacie: 35
-
jasiu...
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 20
Re: wraca muzyka .
Nie ma muzyki ani ambitnej, ani "zwykłej". Jest dobra, albo zła.
Skomponował André Popp, a pierwsza wykonała na Konkursie Eurowizji w Wiedniu, w 1967 roku, siedemnastoletnia Vicky Leandros. Zajęła tym utworem czwarte miejsce.
Orkiestra Paula Mauriata nagrała tą melodię i wylansowała podczas tournée po Stanach zjednoczonych w roku 1968.
Gdybyś chciał posłuchać oryginalnego pierwszego wykonania tej piosenki, właśnie na Eurowizji w Wiedniu, to proszę:
A mnie to nie przeszkadza, że masz takie zdanie o mnie. Inni sądzą o mnie inaczej. Mówili mi!Astralny Byt pisze: ↑16 gru 2025, 21:38jasiu , z przykroscią musze stwierdzić że jestes osobą głuchą .niemal jak pieniek .Przykro Mi .
No cóż, Skaner to nie jest dla mnie "muzyka", którą warto słyszeć. Tu masz sporo racji.Astralny Byt pisze: ↑16 gru 2025, 21:38prawdopodobnie nawet nie słyszysz nawet takiej muzy ,bardzo melodyjnej i podstawowej .
Kłamiesz. A wiesz dlaczego tak sądzę? Bo ja uczestniczyłem w próbach i wiem, co się na próbach robi.Astralny Byt pisze: ↑16 gru 2025, 21:38bywałem na probach dobrych muzyków gdzie każdy grał czysto ale całość brzmiała ochydnie
Ale mam coś ciekawego dla ciebie. Romka Roczenia poznałem w czasach, kiedy jeszcze chodził do szkoły w Laskach. A czemu akurat on. A bo w 2006 roku, podczas rejsu, w czasie postoju w Oslo, Romek spadł i uszkodził sobie kręgosłup. Pęknięty drugi krąg, właściwie to miał dużą szansę na całkowity paraliż. Ale po dwóch latach intensywnej rehabiitacji gość znów zaczął śpiewać szanty. Poza tym oprócz np. rejsu Zawiszą Czarnym była też np. paralotnia, skok ze spadochronem. Bo Romek, mimo że od urodzenia ślepy, zawsze chciał czegoś więcej.
Gdybyś miał ochotę na dobre szanty, polecam jego piosenki. Romek często śpiewa w Tawernie Korsarz, w Warszawie na Gostyńskiej 45. Na stronie lokalu można sprawdzić kiedy: https://www.tawernakorsarz.pl/koncerty/
A gdybyś chciał posłuchać Romka już dziś, to możesz wiele jego piosenek znaleźć na YT, albo na jego stronie. Na przykład tą:
To piosenka jeszcze sprzed połamania kręgosłupa.
Romek zawsze mówił, że oczywiście jest inwalidą, ale nie kaleką! Więcej o Romku ci nie powiem. Zbyt osobiste rzeczy.
-
Astralny Byt

-
Astralny Byt

Re: wraca muzyka .
Ponieważ ktoś uaktywniŁ mój stary temat muzyczny postanowiłem nie kontynuować tego a pisać w Moim starym temacie
Dodane 1 minuta 1 sekunda:
Tak wiec wszystkich sledzących zapraszam do mojego starego tematu -Fajna muzyka bez klasyfikacji .
Dodane 1 minuta 1 sekunda:
Tak wiec wszystkich sledzących zapraszam do mojego starego tematu -Fajna muzyka bez klasyfikacji .