Skąd wiem - a z doświadczenia. Tak, dzisiaj też włączałem piec hartowniczy. Wiedzą, że się na tym znam, to mi go wcisnęli do obsługi, jak czasem trzeba coś na szybko zrobić.
Różnica taka, że ty napisałeś wcześniej, że:
A prawda jest taka, że nie "ledwo złapie", a zacznie kolor (obojętnie jaki) tracić. Bo "ledwie złapie, to przy temperaturze o jakieś 100 stopni mniejszej!
To wytoczy z głowiczki na frezarce Przecież pisze, że:
Czyli chyba ma możliwość takie pasowanie wykonać?
Mam dużo sceptycyzmu, co do rozwiertaków nastawnych, szczególnie z Aliexpress". Ich dokładność jest w tym przypadku niewystarczająca. Na temat mierzenia suwmiarką trudno mi poważnie rozmawiać. Jak dla mnie, taki rozwiertak trzeba by nastawiać na mikromierzu. A do mierzenia otworu użyć średnicówki.
Jeśli to jest robota powtarzalna, to dość dobrą opcją byłoby przeszlifowanie rozwiertaka handlowego 16H7. Dość dobrą, jeśli otwór wiercisz wiertłem węglikowym, bo wtedy masz dużą szansę, że nie ściągnie i nie rozbije.
Czyli robimy dwie tulejki, jedna, która ciasno wchodzi na pręt - pręt tolerowany 16h6 - a drugą...
Nie powinieneś książek o lotach w kosmos pisać? Bo tu, to już odleciałeś prawie na orbitę!