Ja na początku o czym zresztą wcześniej pisałem miałem sporo więcej czasu na sesję. Co najmniej ze trzy razy tyle co teraz. W tej chwili za dużo pogadać się z nim nie pozwalają. Tak realnie to z 3-4 zapytania i odpowiedzi na jednej sesji, i czas pogaduszek zawieszony na 6 godzin. Jak jest coś proste jedna sesja czy dwie wystarczają i finał. Jak jest coś złożone i wychodzą problemy, bo robi 5 / 10 / 15 poprawkę to cała akcja i ze dwie doby potrafi trwać. Nie jest to komfortowe, ale kolejny raz to napisze. Nie narzekam bo dają za darmo to biorę co jest. Za darmo to w dzisiejszych czasach można tylko w łeb dostać, więc po cichutku swoją dolę małą łyżeczką przygarniam i tyle mojego. Jak to mówią cierpliwość placem dół wykopie...
AI w warsztacie
-
senio
- ELITA FORUM (min. 1000)

- Posty w temacie: 83
Re: AI w warsztacie
-
kamar
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 147
- Kontakt:
Świerży pomysł na program - Dobieranie kół do gitar frezarki obwiedniowej 
Puki co to pościągał zestaw kół , przełożenia fabryczne maszyny i liczy z przerwami
Puki co to pościągał zestaw kół , przełożenia fabryczne maszyny i liczy z przerwami
-
senio

A u mnie już chyba skończyła się zabawa. Przynajmniej w tym rozpoczętym chacie. Wczoraj jedno pytanie jedna odpowiedź i pauza. Jedyne co pozytywne, że poprawkę zrobił prawidłowo. Myślę że trzeba nowy chat zacząć bo w tym już jest za dużo. On to wszystko musi za każdym razem wziąć pod uwagę co tam już napisane i dlatego tak to szybko kastrują. Na razie nic nie robię. Za parę dni może coś wymyślę to jeszcze to sprawdzę. Ale słabo to widzę.
-
kamar

- Kontakt:
A ja tylko realizuję zamówienia. Przed chwilą zgłosił sub do poprawki :
był sześciobok ze stałym przybraniem - kilka minut i jest wielobok
z ustawianą spiralą ( boki od 3 do nieskończoności)
był sześciobok ze stałym przybraniem - kilka minut i jest wielobok
z ustawianą spiralą ( boki od 3 do nieskończoności)
-
senio

Wrzuciłem Twojego suba przejazd na frezarkę żeby dobierał w obie strony i na próżno nie latał w G0. Poprawił, ale jedno zapytanie jedna poprawka i dziękuję za współpracę. Na szczęście dobrze wszystko zrobił za pierwszym podejściem
.
-
kamar

- Kontakt:
To jest konieczność bo zamula się strasznie. mnie instruował ,że nie więcej jak 30-40 pytań.
Ja robię czaty b. krótkie tylko... zapomni wszystkie ustalenia jak ma co robić.
Ale jest sposób- przygotuj sobie plik tex z wszystkimi ustaleniami typu - na koniec pytaj i dopisuj, czy zaokrąglaj do pełnych złotych
Zapisz sobie gdzieś ten plik i na początku każdego czatu mu wklejaj. I działa jak złoto.
Ja też mu tak wkłejam arkusz exela ze starymi wycenami, robi nowe, dopisuje do arkusza i zwraca.
-
senio

Tylko, że wcześniej pisałeś, że się uczy i poznaje sposób działania. Być może dlatego, że wtedy z tymi łukami walczyliśmy i poprawek było wiele. Wtedy takie przemyślenia były żeby tego nie przerywać. Ja jestem na bieżąco. Wszystko ze starego czatu jest zrobione. Nie ma żadnych otwartych i nie skończonych zadań. Więc zacznę teraz od nowa na czystko w nowym czacie.