Dokąd zmierza świat?

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC
Awatar użytkownika

Autor tematu
tuxcnc
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 57

Re: Dokąd zmierza świat?

Post napisał: tuxcnc » 03 wrz 2025, 12:45

szopenn pisze:
03 wrz 2025, 08:08
debilne teorie to są wtedy, kiedy kogoś się zaprasza, a później jak się widzi, że słupki lecą to odwraca się kota ogonem. Naprawdę trudno uwierzyć, że ktoś może nie pamiętać jak duda wstawiał się za ukraińcami i obściskiwał się z załeńskim, apelował do naszego społeczeństwa - boże daj dom - a dzisiaj karol robi zupełnie coś odwrotnego - pod dyktando tego samego człowieka a ty klaszczeszi temu i temu drugiemu To jest dopiero debilizm.
Tyle tylko, że pomiędzy wybuchem wojny w Ukrainie a wyborem Nawrockiego, były polskie wybory 2023, kiedy to Zełeński zachował się jak tania dziwka i sprzedał polskich przyjaciół hitlerowcom, za jakieś mgliste obietnice. Takiego kurewstwa się nie wybacza.
A ty jak zwykle nie widzisz tego, co ci nie pasuje do teorii...

Awatar użytkownika

kozak12
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 16

Post napisał: kozak12 » 03 wrz 2025, 13:11

tuxcnc pisze:
03 wrz 2025, 12:45
szopenn pisze:
03 wrz 2025, 08:08
jak duda wstawiał się za ukraińcami i obściskiwał się z załeńskim, apelował do naszego społeczeństwa - boże daj dom - a dzisiaj karol robi zupełnie coś odwrotnego - pod dyktando tego samego człowieka a ty klaszczeszi temu i temu drugiemu To jest dopiero debilizm.
Tyle tylko, że pomiędzy wybuchem wojny w Ukrainie a wyborem Nawrockiego, były polskie wybory 2023, kiedy to Zełeński zachował się jak tania dziwka i sprzedał polskich przyjaciół hitlerowcom, za jakieś mgliste obietnice. Takiego kurewstwa się nie wybacza.
A o Wołyniu duda zapomnial jak się osciskiwali?
Każdy robi tak mu w danej chwili najlepiej pasuje.
Taki np tux raz pisze że nie trzeba po łuku w metal wchodzić za chwilę jak mu powiesz że trzeba . To tak oczywiście. W międzyczasie wszystkich o debili wyzywa bo ma okres.
Doktorat robi z teorii do kad zmierza świat .
Spójrz w lustro i zajrzyj w głąb swojej czapki się dowiesz.
Ludzie tacy jak Ty czyli czyli krotkowzoczni tacy którzy widzą tylko korzyści dla siebie widzą tylko to co teraz.
W historii już wszystko było wystarczy przypomnieć.
Weź może się za czytanie innych gazet niż teraz wyłącz radio Maryja i za chwilę włączysz myślenie.

Oczywiście tak nie zrobisz bo jesteś krótkowzroczny i dalej będziesz pisał o rzeczach o których nie masz zielonego pojęcia. W międzyczasie wszystkich nazywają debilami.

Awatar użytkownika

WZÓR
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 29

Post napisał: WZÓR » 03 wrz 2025, 14:38

Kłucicie się tu , a oni i tak robią swoje.

Komisja Europejska zatwierdziła umowę z Mercosurem.

1 września nowy prezydent znowu wyskoczył z reparacjami od Niemiec.

K**a , normalny cyrk.

Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki

Awatar użytkownika

kozak12
Posty w temacie: 16

Post napisał: kozak12 » 03 wrz 2025, 15:03

WZÓR pisze:
03 wrz 2025, 14:38
Kłucicie się tu , a oni i tak robią swoje.

1 września nowy prezydent znowu wyskoczył z reparacjami od Niemiec.

K**a , normalny cyrk.

Mariusz.
Bo o to im chodzi .
Skłóceni nigdy nie będziemy silni.
A nasz mistrz leci obwąchac.
Poważne to co niby może takiemu prezydentowi stanów obwąchac .

jasiu...
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 64

Post napisał: jasiu... » 03 wrz 2025, 16:35

IMPULS3 pisze:
02 wrz 2025, 20:26
Po pierwsz putin to idiota
To, że nie znasz celów Putina, wcale nie musi oznaczać, że Putin to idiota. Najpierw powinno się zdefiniować, czy, a jeśli to w jakich aspektach takie postępowanie Putinowi się opłaci.

Ot pytanie, co dla Putina lepsze - przesunąć granicę Rosji na Bug, czy pozwolić na istnienie pewnych buforów, w postaci Białorusi, czy podporządkowanej Ukrainy? Zauważ, że w oficjalnej propagandzie nie ma wojny, są działania denazyfikujące, jest obrona bratniego narodu Ukraińskiego przed ukraińskimi nazistami.
IMPULS3 pisze:
02 wrz 2025, 20:26
Obecnie rosja jest rujnowana gospodarczo przez tego idiotę putina
Przynajmniej tak mówi oficjalna propaganda. A że na każdej wojnie pierwsza ginie prawda...

Oczywiście, że naród rosyjski jest zdolny do wielu wyrzeczeń, żeby bratniemu narodowi Ukraińskiemu pomóc. Poczytaj sobie teksty na dostępnych rosyjskich portalach, choćby na yandexie. I ludzie w Rosji łykają to tak samo, jak ty łykasz propagandę drugiej strony.
tuxcnc pisze:
03 wrz 2025, 12:45
kiedy to Zełeński zachował się jak tania dziwka i sprzedał polskich przyjaciół hitlerowcom, za jakieś mgliste obietnice.
Sugerujesz, że to on sprzedał? Bo mnie się wydaje, że jak tamci dali mu odrobinę nadziei, to zapomniał o Polsce, bo wolałby inwestycje Siemensa u siebie widzieć, niż jakiegoś Barlinka.

Tak, żeby co niektórzy zrozumieli, o czym my tu mówimy:

https://www.youtube.com/shorts/sGHmTf51pVE

szopenn
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 61

Post napisał: szopenn » 03 wrz 2025, 16:56

tuxcnc pisze:Tyle tylko, że pomiędzy wybuchem wojny w Ukrainie a wyborem Nawrockiego, były polskie wybory 2023, kiedy to Zełeński zachował się jak tania dziwka i sprzedał polskich przyjaciół hitlerowcom, za jakieś mgliste obietnice. Takiego kurewstwa się nie wybacza.

chłopie z tobą nie ma oczym rozmawiać bo tylko debil zagłosuje na partie, przez którą namaszczony komendat policji wy***rdolił bazooką w sufit a późnij mówił, że nic się nie stało. W łeb się je***j w końcu. U tuska może i się obiadkują albo kupują zegarki, ale takich debili nie ma. A z tym kurestwem załeńskiego... szkoda żę nie widzisz gdzie jest prawdziwe ku***two - przed wyborami było, ale i tak nie uwierzysz :mrgreen: :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2025, 17:09 przez szopenn, łącznie zmieniany 2 razy.

IMPULS3
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 89

Post napisał: IMPULS3 » 03 wrz 2025, 17:05

jasiu... pisze:To, że nie znasz celów Putina, wcale nie musi oznaczać, że Putin to idiota.

Ciężko się gada z kimś kto nie czyta co sie pisze. Wiec jeszcze raz, cele sam putin okreslił w przemówieniu wojennym. Natomiast życie jakimś wielkim mitycznym super strategiem putinem jest głupotą. Widać to po kraju jakim jest Rosja, widać to po ludziach którzy giną w tym kraju i widać to po tej wojnie czym ów mityczny putin jest. Czas przejrzec na oczy.
jasiu... pisze:Przynajmniej tak mówi oficjalna propaganda. A że na każdej wojnie pierwsza ginie prawda...

No tak, co nie pasuje do mitu to jest propagandą. Naprawdę nie potrafisz łączyć faktów? Może posłuchaj co oficjalnie mówi pani odpowiedzialna za finanse tego kraju. Bo przecież mi nie uwierzysz.
A tak, wiem, poczytasz sobie jakieś komentarze w sieci i to będzie lepsze żródło informacji. :) Naprawdę?
jasiu... pisze: Tak, żeby co niektórzy zrozumieli, o czym my tu mówimy:

https://www.youtube.com/shorts/sGHmTf51pVE

Skoro tak wszystko wie to niech zgłosi do odpowiednich służb, bo takie gadanie to jest nic innego jak propaganda którą właśnie powtarzają póżniej inni jako pewnik. Słabe.

drzasiek90
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 80
Kontakt:

Post napisał: drzasiek90 » 03 wrz 2025, 17:50

WZÓR pisze:
03 wrz 2025, 14:38
I to ostatecznie dobije kulejące już polskie rolnictwo.
Polski rząd twierdzi, że jest przeciwny tej umowie, ale nie zrobił nic aby zdobyć mniejszość blokująca. A więc jak zwykle opowiadają dyrdymałki dla naiwnych, bo tak naprawdę nie chcą być przeciw, bo przecież Niemcy na to nie pozwolą.

jasiu...
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 64

Post napisał: jasiu... » 03 wrz 2025, 17:56

IMPULS3 pisze:
03 wrz 2025, 17:05
cele sam putin okreslił w przemówieniu wojennym
A ty myślisz, że jak ja kiedyś proponowałem dziewczynie, że popływamy kajakiem, to o machanie wiosłem mi chodziło, czy wpłynięcie w trzciny?

Co Putin określał, to określał, a co miał na myśli, to już całkiem inna sprawa.

Myślisz, że gość z tego filmu kłamie, czy kłamią ci, od oficjalnej propagandy?

IMPULS3
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 89

Post napisał: IMPULS3 » 03 wrz 2025, 18:50

jasiu... pisze:A ty myślisz, że jak ja kiedyś proponowałem dziewczynie, że popływamy kajakiem, to o machanie wiosłem mi chodziło, czy wpłynięcie w trzciny?

Nie wiem, ale możesz nam opowiedzieć. :P
jasiu... pisze:Co Putin określał, to określał, a co miał na myśli, to już całkiem inna sprawa.

Jego narracja była przez lata taka sama, nie krył jej więc dorabianie ideologii wyssanej z palca jest tu nie potrzebne. putin zrobił to o czym mówił przez lata wiec po co dopisywać coś wirtualnego.
jasiu... pisze:Myślisz, że gość z tego filmu kłamie, czy kłamią ci, od oficjalnej propagandy?

Nie wiem co on gada bo nie oglądam, natomiast odnosząc sie do tytułu filmu to powiem tak: ukraiński właściciel zakladu produkujacego rakiety Flaming chciał otworzyć u nas fabrykę silników tych rakiet. To coś już mówi.
Natomiast sama Ukraina jest dosc mocno poturbowana przez tę wojnę i problemy demograficzne maja olbrzymie także jakieś internetowe głupole mnie nie interesują.
Sam Zełeński doskonale pokazuje że chce ustępstw aby zakończyć tę wojnę bo wie że to koszmar dla jego kraju. A co innego mówił jeszcze rok czy dwa temu. Także to najlepiej mówi o sytuacji Ukrainy.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”