Myszka pionowa.
-
kamar
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 25
- Kontakt:
Re: Myszka pionowa.
Jasiu, polecasz jakieś przestarzale, niemieckie metody. Takie ostrzykiwania to mi ortopeda robił na biodro osiem lat temu. I fakt, do dziś spokój. Bark to ponoć inne schorzenie. Jak zmiana myszy nie pomoże to zostanie osocze wysokopłytkowe. I nie usiłuj być mądrzejszy od radia 
-
jasiu...
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 8
Być może jest to przestarzała metoda, tym bardziej, że tekst, jaki podlinkowałem jest z 2011 roku. Tyle tylko, że po badaniu MRT lekarz taką opcję wybrał. Do tego ćwiczenia (podobne do tych, jak na filmie) z rehabilitantem i ból sobie stopniowo poszedł. Tu akurat nie staram się być mądrzejszy do radia, ale opowiadam ci własny życiorys. Acha, 10 ampułek kosztowało ciut ponad 30 ojro (kasa nie refunduje), więc terapia nie jest specjalnie droga.
I nie wiem też, czy bark to inne schorzenie, bo nie jestem medykiem, czy po prostu inny ortopeda, który pewnych technik nie stosuje.
I nie wiem też, czy bark to inne schorzenie, bo nie jestem medykiem, czy po prostu inny ortopeda, który pewnych technik nie stosuje.
-
tristar0

- Posty w temacie: 2
Ten gość marnuje się w tym Rajchu zamiast naciskać na zmianę dwa przyciski mógłby robić za doktora . Dopiero by się kasa lała i mógłby z Majorki nie wracać .I nam na forum du** nie zawracać .jasiu... pisze: co do zastrzyku, to podajesz w ten sposób skoncentrowany lek w miejsce, w którym lek ma zadziałać. Oczywiście, że może to zrobić naprawdę doświadczony lekarz
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki
-
rc666
- ELITA FORUM (min. 1000)

Witam,
Czegos tu nie rozumiem.
Masz problemy z barkiem. Z moojego złego doświadczenie problemy z barkiem nie były związane z myszką ale mogę się mylić.
Jeżeli to bark, to sprawdż jaką pozycję masz podczas pracy na kompie. Np. czy podczas "myszkowania" nie opierasz sie łokciem na podłokietniku na krześle. Ja przez to dostałem "zamrożonego barku"
Pionowa myszka jest lepsza od zwykłej. Pionowa nie jest najlepszym rozwiązaniem niestety.
Raz kupiłem tanią mysz na amazonie i do mojej dłoni pasowała wyśmienicie. Niestety "umarła" i nie było takiej samej żęby wymienić.
Najlepsza mysz jest taka pod odpowiednim kątem, ale to już indywidualnie dla każdego.
Prowadziłem na włąsną rękę "research" przez kilka lat i próbowałem kilka niby do tego celu stworzonychmyszek pod kątem użydkowania CAD/CAM.
Niestety niestety wyniki nie są abiecujące. Nie ma nic godnego uwagi.
Przy doborze myszki jest kilka innych rzeczy, nie tylko "kąt"myszki.
"Trace ball" nigdy nie używałem. Z gośćmi z kórymi rozmawiałem (użydkownicy owych na CAD) twierdzili że nie będą używać zwykłych myszek.
Czegos tu nie rozumiem.
Masz problemy z barkiem. Z moojego złego doświadczenie problemy z barkiem nie były związane z myszką ale mogę się mylić.
Jeżeli to bark, to sprawdż jaką pozycję masz podczas pracy na kompie. Np. czy podczas "myszkowania" nie opierasz sie łokciem na podłokietniku na krześle. Ja przez to dostałem "zamrożonego barku"
Pionowa myszka jest lepsza od zwykłej. Pionowa nie jest najlepszym rozwiązaniem niestety.
Raz kupiłem tanią mysz na amazonie i do mojej dłoni pasowała wyśmienicie. Niestety "umarła" i nie było takiej samej żęby wymienić.
Najlepsza mysz jest taka pod odpowiednim kątem, ale to już indywidualnie dla każdego.
Prowadziłem na włąsną rękę "research" przez kilka lat i próbowałem kilka niby do tego celu stworzonychmyszek pod kątem użydkowania CAD/CAM.
Niestety niestety wyniki nie są abiecujące. Nie ma nic godnego uwagi.
Przy doborze myszki jest kilka innych rzeczy, nie tylko "kąt"myszki.
"Trace ball" nigdy nie używałem. Z gośćmi z kórymi rozmawiałem (użydkownicy owych na CAD) twierdzili że nie będą używać zwykłych myszek.
Nie ma głupich pytań, są tylko głupcy którzy ich nie zadają...
-
jasiu...

- Posty w temacie: 8
Przekazałem fragment swojego życiorysu tylko dlatego, żeby pokazać opcję, która mi pomogła. A poza tym, nie moja wina, że lubię i na starość o czymś poczytać, czegoś się jeszcze dowiedzieć. Wiem, że takie prymitywy, jak ty, tego nie zrozumieją.
Czemu nie dodasz mnie, jak twoi przyjaciele, do ignorowanych?
-
kamar

- Kontakt:
I zaś to samo. Nie da się utrzymać optymalnej pozycji przez kilka czy kilkanaście godzin "myszkowania". Z tego co widzę, to pionowa
wymusza w miarę dobry kąt dłoni w różnych położeniach. Jedną z wygodniejszych jest poniższa.
Gruby notes na kolanie i na nim mysz.
a za chwilę Krejcikova serwuje i trzeba zmienić położenie
Kolegów z "trace ball" nie zatrudnił bym
Dodane 11 minuty 1 sekunda:
Zgłoś to , może Nobla dostaniesz.
Z zasady samoistnie powstaje i samoistnie przechodzi po 2-3 latach.
-
tristar0

Bo ja tofam takich zmienno płuciowych, ignorantów którzy dla kasy są zdolni sobie jajka ogolić i wytatuować w ich miejscu niemiecką gapę .jasiu... pisze: Czemu nie dodasz mnie, jak twoi przyjaciele, do ignorowanych
Dodane 4 minuty 26 sekundy:
Może zmień kobiete i daj odpocząc dłoni , bo się rozczulasz nad sobą niczym król ,albo jak miękkiszon w teczowych rajtuzach .Zamiast myszki weź łopatę to to przejdzie narzekanie.kamar pisze:I zaś to samo. Nie da się utrzymać optymalnej pozycji przez kilka czy kilkanaście godzin "myszkowania"
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki
-
kamar

- Kontakt:
Doskonale wiesz, że ignorowanie delikwenta działa tylko przy zalogowaniu. Im głośniej ogłaszają, że ignorują
tym łapczywiej czytają jako gość. Dlatego zdjęcie nad kasą jest lepszym rozwiązaniem. Pewne zjawiska i schorzenia
są obecne na tym świecie i jeśli nie można ich wykreślić, to trzeba je zaakceptować.
-
rc666
- ELITA FORUM (min. 1000)

Kamar,
Tośmy se pogadali.
"zamrożony bark" nie wiem jaka jest prawidłowa nazwa po polsku. Ang. frozen shoulder.
Od samej myszki to inne schorzenia związane z dłonią. Nie wiem czy miałeś kiedy takie okresy pracy gdzie przez kilka tygodni klikałeś przez 8 godzin dziennie. Ja niestety miałem takie coś.
Dlatego poszukiwałem myszki do pracy.
Wydaje mnie się co kolega tristar0 ma rację. Przestań marszczyć Fredka, to i bark się ci naprawi.
Jeżeli twierdzisz że nie da się utrzymać pozycji przy kompie przez kilka godzin to mało wiesz o takiej pracy.
Skoro nie jesteś w stanie utrzymać odpowiedniej pozycji to masz nieprawidłową pozycję.
Zapodaj se porządne krzesło takie nie drogie za $600-$800 to się poprawi.
Tośmy se pogadali.
"zamrożony bark" nie wiem jaka jest prawidłowa nazwa po polsku. Ang. frozen shoulder.
Od samej myszki to inne schorzenia związane z dłonią. Nie wiem czy miałeś kiedy takie okresy pracy gdzie przez kilka tygodni klikałeś przez 8 godzin dziennie. Ja niestety miałem takie coś.
Dlatego poszukiwałem myszki do pracy.
Wydaje mnie się co kolega tristar0 ma rację. Przestań marszczyć Fredka, to i bark się ci naprawi.
Jeżeli twierdzisz że nie da się utrzymać pozycji przy kompie przez kilka godzin to mało wiesz o takiej pracy.
Skoro nie jesteś w stanie utrzymać odpowiedniej pozycji to masz nieprawidłową pozycję.
Zapodaj se porządne krzesło takie nie drogie za $600-$800 to się poprawi.
Nie ma głupich pytań, są tylko głupcy którzy ich nie zadają...