drzasiek90 pisze: ↑25 maja 2025, 07:51
Nie, moje "marudzenie" a w zasadzie pytanie bierze się z tego, że sam pisałeś, że każdy dostanie instrukcje.
Dlatego pytam o instrukcje.
A to, że ktoś nie zna się na Linuxie, programowaniu czy elektronice nie oznacza że jest debilem.
Ludzie znają się na wielu rzeczach, są specjalistami w wielu dziedzinach.
To, że nie znasz się na jakimś temacie na tyle, aby ogarnąć go samemu, nie znaczy, że jesteś debilem.
Dziwne masz kategorie oceny ludzi.
Oczywiście, że nie da się napisać instrukcji dla każdego. O tym już rozmawialiśmy.
Ale powinna byc podstawowa instrukcja jak dojść do poziomu w którym coś działa i następnie już trzeba się wysilić i poszukać samemu jak skonfigurować indywidualnie swoją maszynę.
Jak ktoś pobierze twój pakiet, to znajdzie tam tylko pliki a którymi większość nie będzie miała pojęcia co zrobić. A więc szkoda poświęconego czasu, skoro praktycznie nikt na tym nie skorzysta, więc nie zrobisz tego, co założyłeś.
Jesteś chorobliwie niecierpliwy.
Pisałem, że instrukcja będzie w niedalekiej przyszłości.
Przez ostatnie kilka dni pisałem sterownik wrzeciona, co w naturalny sposób zajmowało całą moją moc obliczeniową.
Poza tym, to pisanie instrukcji do czegoś, co nie jest gotowe, jest strasznie głupim pomysłem, bo nawet jak się potem to poprawi, to nie wiadomo którą instrukcję znajdzie zainteresowany...
To nie jest Github, tu się nie da robić update.
Co do reszty, to piszesz straszne głupoty.
Masz zadanie :
Kod: Zaznacz cały
Połącz kabelkami piny dwóch płytek opisane następująco:
TXD <--> RXD
RXD <--> TXD
3,3V <--> 3,3V
GND <--> GND
Jeśli ktoś nie potrafi, to jest debilem.
Jest debilem, bo nawet dziecko w przedszkolu powinno sobie poradzić, nawet jeśli nie umie jeszcze czytać i pisać, bo porównać czy dane literki tak samo wyglądają powinno umieć.
To jest fascynujące pytanie, jakim cudem debilom udaje się kończyć studia, a nawet robić karierę naukową, ale to zupełnie inny temat.
Tak więc rację masz dopiero na trochę wyższym poziomie, bo faktycznie murarz nie ma obowiązku wiedzieć co to jest tranzystor, jak działa i do czego służy, bo to już jest kwestia fachowej wiedzy, która nie wszystkim jest potrzebna.
No i chyba znowu czegoś nie doczytałeś, bo pisałem czym i jak AuxIO skompilować i wgrać.
Tutaj znowu zadanie dla przedszkolaka, połączyć kabelki jak wyżej i wklepać jedną linię w terminalu...
Twoje marudzenie nie tylko zaczyna być irytujące, ale nabieram podejrzeń, że masz w tym jakiś ukryty cel...