Fanuc 0M-C Parametry 0900-09xx
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
Fanuc 0M-C Parametry 0900-09xx
Witam
Pojawil sie kolejny problem. Aby wgrac parametry z kopii zapasowej musze najpierw recznie wpisac parametry serii 0900, ale w instrukcji Fanuca nie umiem ich znalezc. Ma ktos moze opis co one ustawiaja ??
A jak juz o parametrach ma moze ktos opis wszystkich parametrow sterowania 0M-C ?? Ja mam w instrukcji ale jakis taki nieczytelny. Ponadto przy kazdym parametrze jest tabelka z jakimis dziwnymi nazwami skrotami i ciezko to rozszyfrowac.
Pozdrawiam
Daniel
Pojawil sie kolejny problem. Aby wgrac parametry z kopii zapasowej musze najpierw recznie wpisac parametry serii 0900, ale w instrukcji Fanuca nie umiem ich znalezc. Ma ktos moze opis co one ustawiaja ??
A jak juz o parametrach ma moze ktos opis wszystkich parametrow sterowania 0M-C ?? Ja mam w instrukcji ale jakis taki nieczytelny. Ponadto przy kazdym parametrze jest tabelka z jakimis dziwnymi nazwami skrotami i ciezko to rozszyfrowac.
Pozdrawiam
Daniel
Jeżeli prąd nas nie zabije to nas napewno nie wzmocni 

Tagi:
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
Czesc Kolo74. Maszyna to Tongil TNV80 rok produkcji 12/1989. Maszyna po wpisaniu parametrow 0900 zaczela w koncu przypominac frezarke - rozswietlil sie pulpit, pojawilo sie kilka dodatkowych alarmow. Cale szczescie ze mialem kopie tych parametrow
. Co do normalnych parametrow to mam opis dzieki - chodzilo mi o 0900 zeby na przyszlosc wiedziec w czym rzecz.
Pozdrawiam
Daniel

Pozdrawiam
Daniel
Jeżeli prąd nas nie zabije to nas napewno nie wzmocni 

-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Kontakt:
Niewazne czy jest to 0-MB, TC czy MC.
Paramtery serii 900 to paramtetry opcji (ilosc osi, rodzaj PMC, fukcje obrobki i tysiac innych najwazniejszych dla maszyny rzeczy)
Jesli nie ma backup-u, podobnej maszyny, czy dealera ktory moglby poszukac backupu w archiwum to z praktyki wiem ze mozna maszyne pogrzebac.
Co do znaczenia tych paramterow to niestety jest tajemnica - tylko Fanuc wie i za dana opcje trzeba zaplacic
Paramtery serii 900 to paramtetry opcji (ilosc osi, rodzaj PMC, fukcje obrobki i tysiac innych najwazniejszych dla maszyny rzeczy)
Jesli nie ma backup-u, podobnej maszyny, czy dealera ktory moglby poszukac backupu w archiwum to z praktyki wiem ze mozna maszyne pogrzebac.
Co do znaczenia tych paramterow to niestety jest tajemnica - tylko Fanuc wie i za dana opcje trzeba zaplacic

-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
kolego to zależy co chcesz tam pozmieniać, czasem tylko jakieś opcje są zablokowane poprzez parametry i jeśli się je zmieni to nie ma żadnych konsekwencji i tak jest w większości przypadków lecz zdarza się też czasem tak jak wyżej napisałeś...ale warto trochę pokombinować bo można sobie prace ułatwić...
Nie dyskutuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.