cięcie wodą....
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 35
Weź maszynę, Np taką: http://kimla.pl/magazyn/253,produkt,WAT ... WODNA.html -kosztuje ok. 350tys. zl i przy takich cenach za usługę zwraca się po 8 miesiącach (przy pracy na jedną zmianę).
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 11
Jest Pan wielkim optymistącnc3d pisze:kosztuje ok. 350tys. zl i przy takich cenach za usługę zwraca się po 8 miesiącach (przy pracy na jedną zmianę).

Moj chomik
http://chomikuj.pl/skotisobek
http://chomikuj.pl/skotisobek
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 16
Kolego CNC3d. Nie mam wątpliwości że jesteś przedstawicielem/właścicielem prezentowanej maszyny. Bo tylko sprzedawcy mają posługują się taką matematyką no i kilku bankowców, czego efekty widać....
Zwraca się po 8 miesiącach, praca na jednej zmianie .....
Dla przykładu:
8 godzin x 300 zł/za godzinę - 2400 zł na dzień.
Aby zrobić obrót o wartości 3500 tysięcy trzeba 145 dni pracy czyli około 6 miesięcy.
W tym czasie dochodzą koszty prądu, pracowników, garnetu itd....
Więc proszę się chwilę zastanowić przed napisaniem kolejnego postu z receptą na super szybkie zarabianie pieniędzy.....
Zwraca się po 8 miesiącach, praca na jednej zmianie .....
Dla przykładu:
8 godzin x 300 zł/za godzinę - 2400 zł na dzień.
Aby zrobić obrót o wartości 3500 tysięcy trzeba 145 dni pracy czyli około 6 miesięcy.
W tym czasie dochodzą koszty prądu, pracowników, garnetu itd....
Więc proszę się chwilę zastanowić przed napisaniem kolejnego postu z receptą na super szybkie zarabianie pieniędzy.....
-
Kolejne wyliczenia. Jak ja to lubię. TEORIA
Szanowny kolego cnc3d. Uważam, że znów zaniżyłeś koszty utrzymania maszyny. Widocznie nie znam tego działu matematyki - kreatywnej. Oczywiście zapomniałeś o przestojach związanych z wymianą uszczelnień, czyszczeniu maszyny, konserwacji, utrzymaniu kolejnego pracownika do wykonywania projektów ( bo przecież jeden pracownik sam przez 8 godzin nie będzie ciął bez przerwy i jednocześnie projektował.
Ale może to tylko mało istotne szczegóły. Zwrot zakupionej maszyny oddala się i oddala....
A w czasach kiedy niektóre firmy wykonują usługi cięcia "prawie za darmo" na zwrot trzeba troszkę dłużej......... poczekać.
Dalej nie będę Cię rozliczał bo nie ma sensu.
Pozdrawiam i chciałbym aby to wszystko było takie piękne i proste.
Szanowny kolego cnc3d. Uważam, że znów zaniżyłeś koszty utrzymania maszyny. Widocznie nie znam tego działu matematyki - kreatywnej. Oczywiście zapomniałeś o przestojach związanych z wymianą uszczelnień, czyszczeniu maszyny, konserwacji, utrzymaniu kolejnego pracownika do wykonywania projektów ( bo przecież jeden pracownik sam przez 8 godzin nie będzie ciął bez przerwy i jednocześnie projektował.
Ale może to tylko mało istotne szczegóły. Zwrot zakupionej maszyny oddala się i oddala....
A w czasach kiedy niektóre firmy wykonują usługi cięcia "prawie za darmo" na zwrot trzeba troszkę dłużej......... poczekać.
Dalej nie będę Cię rozliczał bo nie ma sensu.
Pozdrawiam i chciałbym aby to wszystko było takie piękne i proste.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 35
Mam wrażenie,że kolega jest żywo zainteresowany tym, żeby w Polsce było waterjetów jak najmniej, bo pewnie konkurencja się zwiększy. Prawda jest taka, że u nas tych maszyn jest wciąż za mało ponieważ cena usług jest znacznie wyższa niż w USA, gdzie waterjet stoi w byle warsztacie a wynajem pomieszczeń i utrzymanie pracownika jest znacznie droższe.
-
Kolego cnc3d. Ja natomiast mam wrazenie ze nie masz klientow na swoje maszyny dlatego stosujesz wyimaginowaną matematykę znaną tylko tobie.
Co do ilości maszyn w USA. Co za śmieszne porównanie.
Po pierwsze: USA są obszarowo o 30 razy większa od POLSKI
Po drugie: Obywateli jest o około 8 razy więcej.
Po trzecie: W Stanach "tanie kredyty są od lat" u nas do tej pory tak tanio nie było
Po czwarte: technologia jest "u nich" rozpowrzechniona o wiele wcześniej niż w Polsce
itd... itd.....
Może się ktoś nabierze na twoje wyliczanki. Ja nie
Życzę powodzenia
Co do ilości maszyn w USA. Co za śmieszne porównanie.
Maszyn jest więcej ponieważ:Prawda jest taka, że u nas tych maszyn jest wciąż za mało ponieważ cena usług jest znacznie wyższa niż w USA, gdzie waterjet stoi w byle warsztacie a wynajem pomieszczeń i utrzymanie pracownika jest znacznie droższe
Po pierwsze: USA są obszarowo o 30 razy większa od POLSKI
Po drugie: Obywateli jest o około 8 razy więcej.
Po trzecie: W Stanach "tanie kredyty są od lat" u nas do tej pory tak tanio nie było
Po czwarte: technologia jest "u nich" rozpowrzechniona o wiele wcześniej niż w Polsce
itd... itd.....
Może się ktoś nabierze na twoje wyliczanki. Ja nie
Życzę powodzenia