Brother TC-211 Retrofit
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
Re: Brother TC-211 Retrofit
ja calkowicie wyłączam wrzeciono przez przekaźnik, ze po zatrzymaniu nic sie nie rusza, no da sie żyć, aż tak mi ta wymiana nie potrzebna, tyle że nie musze sie pierniczyc z przekładaniem samych narzedzi do oprawek, tylko myk cykcyk myk i jest, na dzisiaj ujdzie w tłoku.
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 9
Mała aktualizacjia dużo czasu minęło ale poszło coś do przodu. Wrzeciono uruchomione kupiłem jak kolega lepi doradził większy falownik i działa kupiłem 5.5 kw i wygląda, że wrzeciono działa poprawnie aż do nominalnych 300hz i 8650 obrotów. Sterowanie ustawione obroty prawie zgadzają się z zadanymi przez oprogramowanie jeszcze muszę pobawić się z pid. Enkoder podłączony cykl gwintowania synchronizuję oś z z obrotami wrzeciona ale przetestowane tylko na "sucho". Serva działają poprawnie przesunięcie zgadza się z zadanym.
Układ automatycznego smarowania podłączony wbrew pozorom było co robić z tym. System chłodzenia podłączony wyczyszczony gotowy do zalania. Teraz panel cnc jest w drodze plus chiński ekran dotykowy i czas podłączyć czujnik wysokości narzędzia.
Jak będzie panel skończony będą pierwsze testy.
Zdjęcia trochę stare

Układ automatycznego smarowania podłączony wbrew pozorom było co robić z tym. System chłodzenia podłączony wyczyszczony gotowy do zalania. Teraz panel cnc jest w drodze plus chiński ekran dotykowy i czas podłączyć czujnik wysokości narzędzia.
Jak będzie panel skończony będą pierwsze testy.
Zdjęcia trochę stare

-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Spojrzałem na wykres pomiaru zewnętrznej średnicy i zadziwiły mnie te piki w okolicach osi. Potem obejrzałem filmik z obróbki, i przyglądam się śladom i wygląda jakby nie było przejścia wykańczającego po obwodzie zewnętrznym.
Mam wrażenie, że maszynka ma lepszą dokładność niż to co pokazałeś, tylko trzeba dobrać lepszą strategię obróbki.
Mam wrażenie, że maszynka ma lepszą dokładność niż to co pokazałeś, tylko trzeba dobrać lepszą strategię obróbki.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Te piki, to 40 mikrometrów, nie wiem, czy kolega coś kombinował z programowym kasowaniem luzów, ale jak tak, to może być tego wina, ewentualnie faktyczne ma parę setek luzu nawrotnego, ale to jak widać bździny.
Można?
Morzna!!!
Morzna!!!