Witam,
Pytanie dotyczy maksymalnych obrotów głównego wrzeciona maszyny. Obrabiany detal będzie wykonywany z pręta fi 60 długość 190. W instrukcji obrabiarki wyczytałem, że maksymalne obroty wrzeciona wynoszą 14 000 obr/min. W programie ograniczyłem obroty do 12 000, jednak prowadzący zajęcia odpowiedział mi, że przy takiej prędkości obrotowej wyrwie wrzeciono. Chcę się upewnić czy prowadzący nie wprowadził mnie w błąd, bo skoro przy takiej prędkości może wyrwać wrzeciono to dlaczego obroty nie zostały ograniczone fabrycznie?
Z góry dzięki za odpowiedź,
Pozdrawiam.
Gildemeister NEF 400
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Re: Gildemeister NEF 400
Jaki jest problem?Mario33 pisze: ↑20 lip 2024, 08:04Witam mam pytaniestickman hook odnośnie tej maszyny? Czy pracujes Pan oprogramowanie Fanuc210is w tej maszynie???proszę o kontakt
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Re: Gildemeister NEF 400
maksymalne obroty wrzeciona wynoszą 14 000 obr/min, co oznacza, że teoretycznie powinieneś móc ustawić prędkość na 12 000 obr/min bez problemu.Witam,
Pytanie dotyczy maksymalnych obrotów głównego wrzeciona maszyny. Obrabiany detal będzie wykonywany z pręta fi 60 długość 190. W instrukcji obrabiarki wyczytałem, że maksymalne obroty wrzeciona wynoszą 14 000 obr/min. W programie ograniczyłem obroty do 12 000, jednak prowadzący zajęcia odpowiedział mi, że przy takiej prędkości obrotowej wyrwie wrzeciono. Chcę się upewnić czy prowadzący nie wprowadził mnie w błąd, bo skoro przy takiej prędkości może wyrwać wrzeciono to dlaczego obroty nie zostały ograniczone fabrycznie? papa's scooperia
Z góry dzięki za odpowiedź,
Pozdrawiam.