To jest układ 3,3V, co może być zbyt mało.
Jak masz podłączone PUL+ i PUL- ?
Lepiej jest PUL+ do VCC i PUL- do GPIO, wtedy można wymusić większy prąd...
To jest układ 3,3V, co może być zbyt mało.
Przy takiej częstotliwości to ESP naprawdę się nudzi i nie ma nic do roboty, więc tak, jestem pewny że generuje poprawnie, chociaż dla pewności sprawdzę jeszcze z esp32
No u mnie jest na odwrót...czyli gnd do pul-/dir- a plusy do gpio...i tak jest to 3.3v...mysle że jest ok bo na YT np. Wiele osób podpina pod 3.3v i hula...
YouTube to kiepskie źródło wiedzy...farmaceuta7 pisze: ↑06 gru 2024, 21:58mysle że jest ok bo na YT np. Wiele osób podpina pod 3.3v i hula...
W necie jest pełno bzdur, że się coś rozmagnesuje itp,farmaceuta7 pisze: ↑06 gru 2024, 21:58To można w końcu rozbierać silnik?(wyciągać wirnik) czy nie? Bo mam tam pełno syfu...coś jakby stary zbrylony smar...
Bzdura. To nie LED jest problemem, tylko fototranzystor.tuxcnc pisze: ↑07 gru 2024, 00:06Tutaj problemem są parametry dynamiczne, a nie statyczne.
LED wbudowany w transoptor będzie działał przy stałym napięciu 3,3V, ale niekoniecznie przy zmiennym o takiej samej amplitudzie. Po prostu przy zwiększaniu częstotliwości przebieg na wyjściu transoptora coraz bardziej przypomina sinusoidę, a po przekroczeniu pewnej granicy, tej sinusoidzie zacznie spadać amplituda.