Kubełek z tworzywa
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 3
Kubełek z tworzywa
Witam.
Z racji że w maszynie stosuję takie kubełka, wykonane z tworzywa sztucznego, i które to zużywają się podczas sezonu lub bardziej dokładniej wyłamują na mocowaniu. Poszukuję realizatora, czyli osoby która stworzy dla mnie formę ale także będzie wykonywała takie kubełki w większych ilościach. Na ten moment chciałbym prosić o wycenę formy + koszt 1 sztuki takiego elementu.
Pozdrawiam.
Z racji że w maszynie stosuję takie kubełka, wykonane z tworzywa sztucznego, i które to zużywają się podczas sezonu lub bardziej dokładniej wyłamują na mocowaniu. Poszukuję realizatora, czyli osoby która stworzy dla mnie formę ale także będzie wykonywała takie kubełki w większych ilościach. Na ten moment chciałbym prosić o wycenę formy + koszt 1 sztuki takiego elementu.
Pozdrawiam.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
Re: Kubełek z tworzywa
Żądasz niemożliwego. Koszt 1 sztuki jest inny, jeśli tych sztuk jest 10, inny jeśli tych sztuk jest 10 tys. a jeszcze inny, jeśli tych sztuk jest 10 milionów na miesiąc.
-
Inna sprawa, że skoro to pęka, to trzeba po prostu przerobić konstrukcję. Wydaje mi się, że dołożenie żeber by mogło załatwić sprawę, ewentualnie bardziej równomierne odchudzanie tej ścianki z mocowaniem poiwinno zwiększyć trwałość.
Można?
Morzna!!!
Morzna!!!
-
ewentualnie zmiana tworzywa. Przy 10 sztukach na miesiąc, to faktycznie najtańszy będzie druk. A nie można by tam jakiegoś zbrojenia wstawić? Choćby tkanina szklana?
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
A kto powiedział że 10 sztuk na miesiąc. Jeśli koszt byłby w miarę sensowny to myślę że to byłoby około 2 000 sztuk rocznie i to minimum, kwestia tego czy da się to jakoś ulepszyć a druga najważniejsza sprawa to jest koszt. Gdybym miał realizować 10 sztuk na miesiąc to bym sobie tym głowy nie zawracał tylko kupił tak jak jest 

-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 1
Pytanie czy musi to być tworzywo, może stal lub stal nierdzewna załatwi sprawę ?
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Wrzuć zapytanie w dziale ZLECENIA
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki