cięcie wodą....
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 12
chłopaki niewiem co mam robic wkuzam sie na tą przeklętą maszyne. w ciągu 2 dni poszły 3 zeczy 1 po 2. a jeszcze mam problem z głupim szefem . jeszcze raz mie op***doli i kończe prace na tej maszynie. cep nierozumie ze tak wolno tnie i nawet niesłucha zadnych wyjasnien. a ja do cierpliwych nienaleze. co robić pomuzcie koledzy caekam na dobrą rade. pozdrawiam wszystkich. no chyba ze mu bąbe podłoze pod merasia i będzie spokój 

Tagi:
-
- Posty w temacie: 11
U mnie tez ciagle to nawala.. A jak ktos sie pyta czemu tak wolno tnie. To mowie, ze niech ktos inny stanie na maszynie i pokaze mi jak to szybciej ustawic i na tym si egadka konczy.
Ale naprawde jak szef wkurza to tylko trzeba rzucic taka praca. Szkoda nerwow.
[ Dodano: 2008-06-21, 20:05 ]
albo jak masz duzo takich samych detalow z cienkiej blachy i sa blachy w miare proste to tnij w pakiecie i juz masz do przodu troche czasu. ;-D A jeszcze moge wiedziec jaki masz stol czy trafniej by bylo napisac wanne/ Ja u siebie mam zakres ciecia 3165x8037mm

[ Dodano: 2008-06-21, 20:05 ]
albo jak masz duzo takich samych detalow z cienkiej blachy i sa blachy w miare proste to tnij w pakiecie i juz masz do przodu troche czasu. ;-D A jeszcze moge wiedziec jaki masz stol czy trafniej by bylo napisac wanne/ Ja u siebie mam zakres ciecia 3165x8037mm
-
- Posty w temacie: 12
no ba nic panowie niema z darmo. dziś ciołem alu 10mm. razy 2 1.5m na 3m.
zajeło mi to 1 godz 20 min. maerjał był klijenta a i tak skosili go za to 1500 zł .
chyba zaczne robić jakieś fuchy na tej maszynie bo widze ze gość zapłacił bez mrugnięcia okiem. ( co za cep:)
a odpowiadając na pytanie kolegi stół jest ( pow. robocza )3 na 4m. a to i tak za duzy bo niemam pilota i musze ciągle chodzic i sprawdzac czy dobrze ustawiłem punkt startu.
ale wam wspułczuje takiego metrazu.
mam pytanie jak uwas rozwiązano kwestje wkładania blachy na stół.
pozdrawiam
z tego co słyszałem średni koszt uzytkowania maszyny licząc wszystko to około 500ZŁ na dobe. ale to niekoniecznie musi być prawda. troche miej wyjdzie jak odliczyc pęsje moją i 2 ziomków któzy walczą dzielnie z awarjani i głupim kierownictwem.
zaco im dziekuje.)
zajeło mi to 1 godz 20 min. maerjał był klijenta a i tak skosili go za to 1500 zł .
chyba zaczne robić jakieś fuchy na tej maszynie bo widze ze gość zapłacił bez mrugnięcia okiem. ( co za cep:)
a odpowiadając na pytanie kolegi stół jest ( pow. robocza )3 na 4m. a to i tak za duzy bo niemam pilota i musze ciągle chodzic i sprawdzac czy dobrze ustawiłem punkt startu.
ale wam wspułczuje takiego metrazu.
mam pytanie jak uwas rozwiązano kwestje wkładania blachy na stół.
pozdrawiam

z tego co słyszałem średni koszt uzytkowania maszyny licząc wszystko to około 500ZŁ na dobe. ale to niekoniecznie musi być prawda. troche miej wyjdzie jak odliczyc pęsje moją i 2 ziomków któzy walczą dzielnie z awarjani i głupim kierownictwem.
zaco im dziekuje.)
-
- Posty w temacie: 11
max-max22, No ja pracuje w DUZYM zakladzie. Blache zakladam suwnica z udzwigiem na maly hak 8ton a duz hak 32tony. mAle orginalnie do maszyny mozna bylo dokupic zestaw z przyssawkami obok maszyny jezdzly takie przyssawki na szynach. Ale szefowie tego nie brali bo u nas sa suwnice i z zakladaniem blachy nie ma problemu. Jak maly kawalek do 1tony to zaklada sie magnesem a jak wiekszy arkusz to zawiesiami, lapami z plaska podstawa, zeby nie uszkadzac zeber na stole.
[ Dodano: 2008-06-26, 21:54 ]
Sprawdzilem wszystkie ceny i tak dalej. wyszlomi 13euro na godzine pracy. bez piachu, wody i pradu. Wliczajac tylko czesci zamienne glowicy (jednej glowicy) i uszczelnienia pomp. Nie wiem czy to duzo czy malo.
Ale tak niby wychodzi. Oczywiscie czesci przy glowicy wytrzymuja troszke dluzej niz w instrukcji podane.. Ale i zdarzaja sie buble.. np. dysza zamiast 40h przepracuje 10h.. Pozdrawiam. ;-D

[ Dodano: 2008-06-26, 21:54 ]
Sprawdzilem wszystkie ceny i tak dalej. wyszlomi 13euro na godzine pracy. bez piachu, wody i pradu. Wliczajac tylko czesci zamienne glowicy (jednej glowicy) i uszczelnienia pomp. Nie wiem czy to duzo czy malo.

-
- Posty w temacie: 2
Witam.
Mam do was pytanie, może trochę nie na miejscu ale zaryzykuje
Ostatnio chodzi mi po głowie pomysł rozpoczęcia swojej działalności, zastanawiałem się nad maszyną do cięcia wodą.
Czy możecie mi podać przybliżony koszt takiej maszyny ? no i czy mogę się ubiegać o dofinansowanie na rozpoczęcie tej działalności ??
Jeszcze jedno pytanie, jak jest z zleceniami na tego typu maszyny ?? Czy są chętni na cięcie wodą ??
Pozdrawiam
Mariusz
Mam do was pytanie, może trochę nie na miejscu ale zaryzykuje

Ostatnio chodzi mi po głowie pomysł rozpoczęcia swojej działalności, zastanawiałem się nad maszyną do cięcia wodą.
Czy możecie mi podać przybliżony koszt takiej maszyny ? no i czy mogę się ubiegać o dofinansowanie na rozpoczęcie tej działalności ??
Jeszcze jedno pytanie, jak jest z zleceniami na tego typu maszyny ?? Czy są chętni na cięcie wodą ??
Pozdrawiam
Mariusz