Człowieku, czego się denerwujesz? Potrzebujesz tego? tym bardziej teraz? Piszesz że chcesz się czymś zająć, to się zajmij, chyba nikt nie goni?, bierz wszystko na spokojnie. Kilka wypadków przeszedłem i wiem jak to jest, byłem na max połamany, naprawdę ponad rok się zbierałem, ważne że żyjesz, co tu nad linuxem czy tokarką się denerwować jeszcze. Bez jaj.
Ja jestem bardzo świeży w linuxcnc to mogę opisać kilka błędów które popełniłem, np przy instalacji systemu nie miałem netu (miałem ale linux go nie widział) olałem to, myśląc a później się doinstaluje, o hoohoo to nie winda czy mak..., na nowo instalowałem już z netem na kablu, pierwsza instalacja był jak dla mnie bezużyteczna, nie ściągnął jakiś bibliotek itp, i niewiele działało. Radzę też omijać próby instalacji starszych komponentów itd, u mnie to nie przeszło, a jak coś przeszło to jpdl. instalujesz jakiś plik comp. już nawet instalacja nie działa,. wszystko się sypie bo się pozmieniało...np chciałem na próbę zainstalować dla ciebie "twój" automatyczny turret, ściągnąłem, gotowca z tymi samymi parametrami i nic, bo stary, doszedłem jak zainstalować toolcharger, ale dalej też problemy bo w pliku ini się wpisy zmieniły itd. Piszę jako świeżak, masz więcej czasu to możesz próbować:
http://wiki.linuxcnc.org/cgi-bin/wiki.p ... _component
Pozdrawiam, i w miarę możliwości (co prawda niewielkich) jutro nad tym componentem mogę "popracować". Ta konfiguracja odpowiada Twojej: 2.1.1.4. Boxford Lathe ATC toolchanger component
Z 2 strony jak na machu wszystko działa to??? do czego ten linux? Widzisz jaka pomoc z linuxem, ja kilka tematów tu na forum z linuxem przeczytałem i większość kończy się.. że się nie kończy, najbardziej wartościowi ludzie od linuxa się wykruszyli. Forumowa loża szyderców o to zadbała.
Przykładowy temat linuxowych orłów naszych:
probe-basic-linuxcnc-atc-turret-tool-t1 ... c%20turret
Chcesz się uczyć, strona linuxcnc lub cnczone.com. Tu możesz poczytać o konfiguracji silników i kłótnie na temat krańcówek...

))
Krak.