Screeny do Mach'a
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
Do kol. k-m-r1 - na forum znajdziesz nawet specjalny dział dotyczący STEPa (jest nawet wyróżniony na czerwono). Informacji jest sporo. Na mojej stronie znajdziesz demo. Ściągnij je sobie.
Do kol. CNC2006. - nie doinstalowuję sys'ów do kernela. Opóźnienia generuję programowo (opracowałem taki własny "patent"). Ograniczenie częstotliwości jest do 25 kHz, ale jest to ograniczenie software'owe. Jak będzie trzeba - przyspieszę. Na razie nikt o to nie prosił.
Jeśli umiesz programować w asemblerze dla Windows - mam dla Ciebie zlecenie.
Do kol. CNC2006. - nie doinstalowuję sys'ów do kernela. Opóźnienia generuję programowo (opracowałem taki własny "patent"). Ograniczenie częstotliwości jest do 25 kHz, ale jest to ograniczenie software'owe. Jak będzie trzeba - przyspieszę. Na razie nikt o to nie prosił.
Jeśli umiesz programować w asemblerze dla Windows - mam dla Ciebie zlecenie.
Maszyny i oprogramowanie CNC: eduCAD, STEP2CNC, LynxCUT, Styro3D, Tapper, cncCAD, Image2CAM, Turn3D, TERMCUT, LynxNEST (Nesting)
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
Od razu Zdrajca
Przeciez nie odwolalem mojej deklaracji tylko sie plany w czasie posunely
Bedzie tak daleko to sie zglosze.
A co do wyboru Macha to sytuacja wyglada tak ze po porazce testowania na machu i na LPT samodzielnie wykonanych steroow na A3977, pieprznalem tym wszystkim w kat i maszyna stala i sluzyla za podkladke pod papiery. Generalnie zrazilem sie do programoow na LPT. Po testach u olo_3 Macha z G-rexem bylem pelen nadziei ale sie okazalo ze o ile maszyna pracuje pieknie to niestety niedokladnie i nie wiadomo czemu. Wniosek jest taki ze mnie interesuja tylko programy pomijajace LPT dlatego czekam na wyniki Twojej wspolpracy z JarkiemK. I juz teraz mozesz mnie dopisac do betatesteroow
A w miedzyczasie kupie sobie Grexa i wspolnie z Braianem rozpracujemy temat bledoow.

Przeciez nie odwolalem mojej deklaracji tylko sie plany w czasie posunely

A co do wyboru Macha to sytuacja wyglada tak ze po porazce testowania na machu i na LPT samodzielnie wykonanych steroow na A3977, pieprznalem tym wszystkim w kat i maszyna stala i sluzyla za podkladke pod papiery. Generalnie zrazilem sie do programoow na LPT. Po testach u olo_3 Macha z G-rexem bylem pelen nadziei ale sie okazalo ze o ile maszyna pracuje pieknie to niestety niedokladnie i nie wiadomo czemu. Wniosek jest taki ze mnie interesuja tylko programy pomijajace LPT dlatego czekam na wyniki Twojej wspolpracy z JarkiemK. I juz teraz mozesz mnie dopisac do betatesteroow

Jeżeli prąd nas nie zabije to nas napewno nie wzmocni 

-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Piotr Rakowski pisze: Co do licencji - każdy ma soje powody do takiego lub innego działania. Pomyśl - Twoje rozumowanie jest takie => co to za licencja? Ano zupełnie normalna. Jeśli bym tego nie wprowadził gwarantuję, że miałbym głównie nielegalne kopie chodzące po kraju.
A czy zabezpieczenie sprzętowe - klucz - byłby problemem?
Jest faktem, że praktyka trzech instalacji zabezpiecza program przed piractwem ale proszę postaw się w roli klienta. Twoja firma dzisiaj jest i życzę Ci z całego serca aby była zawsze ale ... życie niesie różne scenarjusze.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Kontakt:
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
Bardzo proszę.
Ekran podstawowy ma pozostawione tylko te funkcje, które są na codzień używane w naszych prostych frezarkach. Jedynym dodatkiem jest MDI, które w klasycznym MACHu jest na ekranie 2. Klawisze okrągłe po lewej stronie ekranu i na spodzie mają w naszym sterowniku swoje 'hardwarowe' odpowiedniki, czyli podobne przyciski umieszczone na obudowie monitora tuż przy nich i obsługiwane przez emulator klawiatury.
Pozdrowienia,
mikrokontrola
Ekran podstawowy ma pozostawione tylko te funkcje, które są na codzień używane w naszych prostych frezarkach. Jedynym dodatkiem jest MDI, które w klasycznym MACHu jest na ekranie 2. Klawisze okrągłe po lewej stronie ekranu i na spodzie mają w naszym sterowniku swoje 'hardwarowe' odpowiedniki, czyli podobne przyciski umieszczone na obudowie monitora tuż przy nich i obsługiwane przez emulator klawiatury.
Pozdrowienia,
mikrokontrola
- Załączniki
-
- mikrokontrola scr1.zip
- (368.05 KiB) Pobrany 292 razy