Hej.
Wiem wiem - pracowałem na różnych maszynach.
Chodzi mi o tą konkretną tokarkę - taki wałek fi 32 długości 3 metry to nie żart.
Trochę bicia i może być źle.
Ale próbować można.
Tylko co z cięciem piłą - kiedy ?
pzd.
dodając - metr to około 6.3 kg .
Wałek stal nierdzewna z otworem
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Re: Wałek stal nierdzewna z otworem
To jedź jeszcze raz na tą prezentację, tylko niech Ci zrobią z Twojego materiału serię 100szt. Poznasz cyferki (czy zajmie to 1h czy całą zmianę), a producent przy okazji zadba o dobór technologi, zobaczysz czy jakość produktu jest ok, itp.
Albo jeszcze lepiej zabierz ze sobą kogoś kto będzie obsługiwał tą piłę CNC i/lub tokarkę, kto już coś toczył w życiu.
Czy to będzie sprzęt finansowany jakiegoś typu dofinansowaniem z urzędu?
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Re: Wałek stal nierdzewna z otworem
To po pierwsze. A drugie to spróbuj znaleźć kooperanta. Jeżeli nie masz maszyny a wygląda, że i doświadczenia obróbkowego, to może się okazać, że prościej, pewniej i taniej będzie zlecić produkcję na zewnątrz.WP Kamil pisze: ↑12 lis 2023, 23:02To jedź jeszcze raz na tą prezentację, tylko niech Ci zrobią z Twojego materiału serię 100szt. Poznasz cyferki (czy zajmie to 1h czy całą zmianę), a producent przy okazji zadba o dobór technologi, zobaczysz czy jakość produktu jest ok, itp.
Albo jeszcze lepiej zabierz ze sobą kogoś kto będzie obsługiwał tą piłę CNC i/lub tokarkę, kto już coś toczył w życiu.
Czy to będzie sprzęt finansowany jakiegoś typu dofinansowaniem z urzędu?