Dzień dobry
problem dotyczy frezarki Mikron VCE 800 pro a mianowicie klapa się nie domyka magazynu i po kilku sekundach włącza się awaryjny STOP
sama wymiana narzędzia idzie bez problemu klapka się otwiera oddaje jedno narzędzie i pobiera drugie odjeżdża klapę zamyka lecz nie domyka tz. nie dojeżdża do czujnika na siłowniku
próbowałem domknąć ręcznie i poszło ale nie można po każdej wymianie dopychać
gdzie ją boli ??
dziękuje za pomoc
zmieniacz narzędzi
magazyn narzędzi
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Re: zmieniacz narzędzi
Ewentualnie siłownik albo prowadnice do wymiany, bo gdzieś wiórami mogło wytrzeć bardziej i też może przycinać. Bez sprawdzenia na żywo ciężko cokolwiek powiedzieć.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Re: zmieniacz narzędzi
wiórów brak wszytko wyczyszczone
wymusiłem zamknięcie i otwarcie klapy ręcznie na zaworach w szafie sterujacej i działa jak trzeba zamyka się do końca to siłownik oki
i prowadnice raczej tez chyba
na siłowniku mam 2 diody do otwarcia i zamknięcia nie podejrzewam aby się mogła zamykająca przesunąć bo całość jest zabudowana
cisnienia na odpowiednim poziomie i szczelność też
Dodane 7 minuty 28 sekundy:
patrząc na te zawory widać że bylo przy nich grzebane pewnie poprzedni właściciel miał taki sam problem
niestety brak kontaktu
wymusiłem zamknięcie i otwarcie klapy ręcznie na zaworach w szafie sterujacej i działa jak trzeba zamyka się do końca to siłownik oki
i prowadnice raczej tez chyba
na siłowniku mam 2 diody do otwarcia i zamknięcia nie podejrzewam aby się mogła zamykająca przesunąć bo całość jest zabudowana
cisnienia na odpowiednim poziomie i szczelność też
Dodane 7 minuty 28 sekundy:
patrząc na te zawory widać że bylo przy nich grzebane pewnie poprzedni właściciel miał taki sam problem
niestety brak kontaktu