Kupiłem w ostatnim czasie kilkanaście różnych przekaźników Finder (niebieskie, seria 40 i przemysłowe 55, parę mikro SSRów), parę Relpoli, duże, małe 1, 2, 4 styki NO-NC oraz podstawki hongfa na szynę DIN w komplecie z tabliczkami opisowymi, wyrzutnikami i diody Flyback w 2 różnych kolorach.
Poniżej skromny fragment mojej "kolekcji".
AJakże ten widok cieszy mój wzrok

jestem na etapie kompletowania części ale już niebawem spore zmiany w moim projekcie. Ale póki co nie zapeszam. Powiem tylko tyle, że znacznie poszerzy mi to pole do manewru. Nie zapominajmy, że mam wciąż masę nieużytych a przydatnych modułów, jak choćby rozszerzenie Piko. No i co niektórych ucieszy, znikną niebawem (a raczej przeteleportują w lepsze miejsce;)) przelączniki i lampki z obudowy. A będą to najmniejsze zmiany. Ale póki co nie zapeszam.
Dodane 1 godzina 1 minuta 59 sekundy:
Pomijając, myślę też by zrobić taki mod u siebie. Jakiej pojemności będzie kondensator na nadwyżkę mocy z pracy generatorowej krokowcow do mojej maszyny? czy to że mam zasilacz stabilizowany i impulsowy to nie problem? Tu chyba też taki jest.
https://www.avidcnc.com/support/instruc ... ripherals/
Inna rzecz, trochę dziwny ktoś miał pomysł, żeby całą elektronikę kłaść na sterownikach.... Szczególnie że odgrodził gruba płyta zasilacz. Aczkolwiek nie wygląda mi to na amatorski projekt, sam adres stronki sugeruje firmę.
Kto pyta, nie błądzi.