Planowanie powierzchni:
F 400 mm/min
Ap 0,5 mm
Ae 2,5 mm
12kRPM
Kieszeń adaptacyjnie:
F 300 mm/min
Ap 1,0 mm
Ae 0,6 mm
12kRPM
Planowanie powierzchni:
kazimierzduch pisze:najlepszą cenę, przy nienagannej sztywności i zainstalowanej mocy.
Ja na swojej frezem 6mm/4 oszcza.kazimierzduch pisze: ↑13 lis 2022, 19:13Planowanie powierzchni:
F 400 mm/min
Ap 0,5 mm
Ae 2,5 mm
12kRPM
Kieszeń adaptacyjnie:
F 300 mm/min
Ap 1,0 mm
Ae 0,6 mm
12kRPM
Znam ten produkt. Sorry, ale za nic nie spełnia definicji "biurkowości". Za 11k to jest bez wrzeciona, sterowanie na Mach3, trzebaby dorzucić Ethernet Smoothstepper, obudowę niezintegrowaną, itd. i wyszedłby potworek jakich wiele. Ja się porównuję z produktami typu Carbide Nomad, Bantam, Stepcraft, (Isel), itp. Inna kategoria wagowa.Avalyah pisze: ↑13 lis 2022, 19:52kazimierzduch pisze:najlepszą cenę, przy nienagannej sztywności i zainstalowanej mocy.
Słuchaj, no jeśli jesteś zadowolony to super.
Natomiast co do tej najlepszej ceny... za 11 koła kupisz taką frezareczkę:
![]()
która jest tańsza i lepsza pod każdym względem od Twojej. Za pozostałe 2 tysiące dorobisz na pewno do niej elegancką obudowę. A ile czasu zaoszczędzisz.
Nie, żebym tę frezarkę polecał, po prostu wpisałem na allegro i wygląda dość rozsądnie.
Jeśli u siebie zmienisz śruby na kulowe, prowadnice na jakieś Hiwiny i powzmacniasz tu i ówdzie ramę to też będzie znacznie lepiej a pozostanie dość lekka - bo to jedyna "przewaga" Twojej maszyny, ale przy frezarkach im więcej masy tym lepiej. Ta ze zdjęcia wyżej ma 100kg, więc biurko musiałoby być w miarę porządne, ale myślę, że dałoby radę.
No właśnie o to chodzi, że się wzorujesz na zabawkach, które się nadają do oglądania a nie do pracy.kazimierzduch pisze: ↑13 lis 2022, 20:12Ja się porównuję z produktami typu Carbide Nomad, Bantam, Stepcraft, (Isel)
kazimierzduch pisze:Za 11k to jest bez wrzeciona, sterowanie na Mach3, trzebaby dorzucić Ethernet Smoothstepper, obudowę niezintegrowaną, itd. i wyszedłby potworek jakich wiele.
Właśnie powyżej widać jak brak sztywności ma przeniesienie na produkt finalny, osobiście uważam że dobra sztywna rama to priorytet przy budowie, zakupie maszyny. Wałki zawsze można wymienić a przerabiać, wzmacniać bramę? często wychodzi szybciej zrobić od nowa niż tracić czas na poprawy a rezultat często jest taki sobie.