Laptop
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Re: Laptop
Zainstaluje -> https://worproject.com/
Seria, w moim wykonaniu, to dwie sztuki, w tym jedna w odbiciu lustrzanym. 

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
I co dalej?
Uruchomisz na ARM binaria dla Intel/AMD?
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Tak uruchomisz. Dla Win 10 ARM odpalisz aplikacje win32 (x86), na Win 11 ARM zarówno win32, jak i AMD64 (Intel64/x64/x86-64.).
Seria, w moim wykonaniu, to dwie sztuki, w tym jedna w odbiciu lustrzanym. 

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Zaraz cię tu leśne dziadki zlinczują, że laptop się do maszyny CNC nie nadaje
A ja ci podpowiem, bo ja należę do zwolenników laptopów a blaszaków nienawidzę gdziekolwiek.
Ja co prawda nie korzystam od dawna z macha bo po pierwsze jest drogi, po drugie wymaga windowsa który jest drogi a po trzecie windows nie jest systemem czasu rzeczywistego więc się do sterowania rt nie nadaje.
Ja korzystam przy frezarkach z laptopów Fujitsu Siemens e8410. Laptop ma lpt, po zakupie nowa pamięć i nowy dysk SSD i działa świetnie.
Ja korzystam z linuxcnc i takie mam wyniki na tym laptopie:
Może i z machem sobie poradzi ale szczerze polecam interesować się linuxcnc. Zrobi to samo co mach, tyle że taniej j lepiej.

A ja ci podpowiem, bo ja należę do zwolenników laptopów a blaszaków nienawidzę gdziekolwiek.
Ja co prawda nie korzystam od dawna z macha bo po pierwsze jest drogi, po drugie wymaga windowsa który jest drogi a po trzecie windows nie jest systemem czasu rzeczywistego więc się do sterowania rt nie nadaje.
Ja korzystam przy frezarkach z laptopów Fujitsu Siemens e8410. Laptop ma lpt, po zakupie nowa pamięć i nowy dysk SSD i działa świetnie.
Ja korzystam z linuxcnc i takie mam wyniki na tym laptopie:

Może i z machem sobie poradzi ale szczerze polecam interesować się linuxcnc. Zrobi to samo co mach, tyle że taniej j lepiej.