IMPULS3 pisze:et. Oczywiście nie wszyscy i pamału część się wysypuje.
wedlug mnie to nie chodzi o energie, energia to jest tylko powód pośredni, szukają powodu żeby człowiek był uzależniony od kredytu i to takiego w najgorszym wydaniu, ze zmiennymi procentami itp. I się okaże że bez kredytu nie opłaca się żyć, a co mówić o skupowaniu palet.
Z paletami chyba coś jest na rzeczy, mam kolegę który pracuje gdzieś tu w okolicach leżajska nie chce skłamać, jakiś większy zakład, ale od zawsze chwalił się jak to ma dobrze bo na sezon palet nie jest w stanie przepalić. W tym roku jest zupełnie na odwrót, nie ma palet więc nawet i do dużych wpływa mniej.
Kiedyś tu zapodałem taki temat ale nikt nie podjął, że są tacy co drzewo łowią, a no i są, miałem takich budowlańców u siebie na budowie co mi płakali w rękach 'co to będzie'? To było jeszcze rok temu kiedy myśleli, że nastąpi koniec tych śmieciuchów wraz z tymi rozporządzeniami na poziomie samorządów. "Bo ja Panie na zakoliku bugu sobie mieszkam i jak drzewko rypnie to my je odławiamy, ja nigdy grosza za opał nie wydałem"... no i człowiek musi ten zadowolony być, śmieciuchy dalej w modzie a i ja zrobiłem z nim mały handel wymieniając stare blaty od szalunków na opał odławiany z buga, gotowy porąbany.