To skąd ci się wziął chwyt 6mm skoro w er20 jest max 13mm ?
Planowanie stołu
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 6
Re: Planowanie stołu
Taką mam akurat największą wkładkę. Maszyna służy do celów modelarskich. Więc nie mam potrzeby wkładania frezów z grubszym trzonkiem. Ale jak frez to planowania będzie miał trzonek 10mm czy 13mm to też może być. Kupię.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
A "wkladki" większej za 20 pln nie mozesz kupic? Nie znam dobrych frezow do takiego celu ktore byłyby skonstrulowane tak żeby część robicza miała większą średnice niz reszta freza.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
sebasbox pisze: część robicza miała większą średnice niz reszta freza.
Ale po co ma mieć? O czym dalej ta dyskusja?
Kolega niech załaduje frez jaki ma i splanuje, ot cała filozofia. Nic nie trzeba kupować. A jak się nie będzie podobać, to zawsze splanować można drugi raz.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Poprzedniego posta pisałem troche ironicznie bo zgadzam sie ze dalsza dyskusja jest bezcelowa...Avalyah pisze: ↑04 sie 2022, 23:05sebasbox pisze: część robicza miała większą średnice niz reszta freza.
Ale po co ma mieć? O czym dalej ta dyskusja?
Kolega niech załaduje frez jaki ma i splanuje, ot cała filozofia. Nic nie trzeba kupować. A jak się nie będzie podobać, to zawsze splanować można drugi raz.
Chociaz nie padła odpowiedz na pytanie które zadałem tj. Czy lepszych rezultatow nie osiągnie sie planując frezem z małym promieniem...