Czym ogrzewacie swój warsztat?
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 7
- Kontakt:
Re: Czym ogrzewacie swój warsztat?
Nie ma się co dziwić, raz się trafi płytka 60x60 a innym razem jodełka 10x20 i pierdziel się godzinę z metrem kwadratowym. Ja nie wiem ile fachowiec bierze bo u siebie wszystko robię sam, ale jakbym miał się wycenić za układanie płytek to też bym że stówki nie schodził bo układaniu podłogi ledwo chodziłem...
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
Wbrew pozorom układanie większych więcej kosztuje niż małych.
-
- Kontakt:
W łazience układałem na podłodze 60x60 i super się to robi, godzinka i położone razem z docinaniem i mieszaniem kleju. A fugi potem mało wchodzi i szybko się fuguje. W kuchni zaś układałem taką małą jodełkę i myślałem, że ducha wyzione przy tym, trzy popołudnia się z tym pieprzylem a przy fugowania przypomniałem sobie chyba wszystkie bezeceństwa, kolana się tydzień odzywały potem. Tak więc po układaniu łazienki mógłbym powiedzieć, że 50 zł/M2 to jest dość ale po tej kuchni to bym na 200 tą robotę wycenił 

-
Nie musisz nic mówić ostatnio układałem gres techniczny w warsztacie 15m². To myślałem, że się po... z bólu tak kolana napierdzielaly.
-
- Kontakt:
Jak ściany i dach się nagrzeją to sama wentylacja w nocy niewiele da. Zabijesz kilka stopni na rano ale w południe będziesz miał od nowa to samo.
Ja mam klimatyzator przenośny, zrobiłem mu obieg zamknięty na chłodniczke żeby mi nie wyciągał zimnego powietrza ze środka i jakoś daje radę.
Ja mam klimatyzator przenośny, zrobiłem mu obieg zamknięty na chłodniczke żeby mi nie wyciągał zimnego powietrza ze środka i jakoś daje radę.
-
Jak ktoś chce oddam po cenie złomu.Adam Domański pisze: ↑02 lut 2022, 17:50U mnie koza samoróbka z butli LPG 60L i 25 mb rury miedzianej![]()
![]()
-
- Posty w temacie: 48
Sam blaszak to jakbyś ogrzewał słońce z ziemi , blacha to raczej oddaje ciepło na zewnątrz wiec każde ocieplkenie jest wskazane .
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki