Wiercenie
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Re: Wiercenie
WZÓR pisze:Wiertło płytkowe , parametry ..... , ile fabryka dała i koniecznie chłodzenie przez wrzeciono.
No z tymi parametrami to różnie. Mam trzy takie wiertła od Kennametal, 12, 21 i 26mm no i różnie z tym jest. Próbowałem dawać parametry jak z ich katalogu(na sztywnym mocowaniu) no i potrafiła wyjść lipa. Maszyna wskazywała duże obciążenia i wszystko się trzęsło.

Ale fakt, przy takim wiertle CW to zbawienie. Jak już znajdzie się odpowiednie parametry to idzie jak przecinak.
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
Jak na Haas te wiertło daje radę , to tym bardziej na innych.Cris992 pisze: ↑10 cze 2022, 20:02WZÓR pisze:Wiertło płytkowe , parametry ..... , ile fabryka dała i koniecznie chłodzenie przez wrzeciono.
No z tymi parametrami to różnie. Mam trzy takie wiertła od Kennametal, 12, 21 i 26mm no i różnie z tym jest. Próbowałem dawać parametry jak z ich katalogu(na sztywnym mocowaniu) no i potrafiła wyjść lipa. Maszyna wskazywała duże obciążenia i wszystko się trzęsło.No ale to pewnie wina słabego wrzeciona. W alu nie powinno być takich problemów.
Ale fakt, przy takim wiertle CW to zbawienie. Jak już znajdzie się odpowiednie parametry to idzie jak przecinak.
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 6
Witam,
Czy ktoś może używa tego typu przystawki i może się wypowiedzieć czy sprawdza sie to w praktyce?

Czy ktoś może używa tego typu przystawki i może się wypowiedzieć czy sprawdza sie to w praktyce?

Ostatnio zmieniony 15 cze 2022, 16:23 przez WZÓR, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Reklama narzędzia (?)
Powód: Reklama narzędzia (?)