I dobrze byłoby żeby ci pro ekolodzy odczuli brak ciepła na własnych 4 literach .drzasiek90 pisze: Ale coś mi się zdaje, że eko pomału z głów ludziom wybija ceny opału.
Czym ogrzewacie swój warsztat?
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 48
Re: Czym ogrzewacie swój warsztat?
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki
-
Ale to oni zTomek11 pisze:Ale dlaczego winisz ekologów ? Przecież to nie oni podnieśli ceny węgla i pelletu
greenpeace brali i nadal biorą od ruska darowizny na popieranie rozwóju napędu wodorowego ,nie prawda ? panie ekolog
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 8
Nie wiem skąd biorą. Nie interesuje mnie to . Sam analizuję fakty, szukam informacji. Jednego jestem pewien nie wszystkich można wrzucać do jednego worka. Czy to ekologów czy frezerów.
Ponawiam pytanie co zrobili ekolodzy że ceny opału tak wzrosły ?
Ponawiam pytanie co zrobili ekolodzy że ceny opału tak wzrosły ?
Tomek
-
to poczytaj o tych swoich ekologach na czyim garnuszku siędzą i komu zależy żeby surowce były drogie .Tomek11 pisze:Ponawiam pytanie co zrobili ekolodzy że ceny opału tak wzrosły ?
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 8
Jedni piszą że wina Tuska, inni ze Niemców, jeszcze inni że ekologów. A jeszcze ktoś inny, że Putina. (na razie nie podam swojego "winowajcy" ) A na tym wszystkim najlepiej zarabiają obecnie Norwegowie, USA i państwa Arabskie.
Schodzimy z tematu ... a ja dalej nie wiem komu zależy na drogich surowcach ? I przede wszyskich jak sie uniezależnić od tych DROGICH surowców. I dlaczego ekolodzy to zło ?
Jeszcze jedno pytanie ... czy Globalne ocieplenie to mit ?
Schodzimy z tematu ... a ja dalej nie wiem komu zależy na drogich surowcach ? I przede wszyskich jak sie uniezależnić od tych DROGICH surowców. I dlaczego ekolodzy to zło ?
Jeszcze jedno pytanie ... czy Globalne ocieplenie to mit ?
Tomek
-
Z tego co mądre głowy znawcy historii ziemi mówią i robią z tego doktoraty to co pate tysięcy lat jest cieplej albo zimniej , na chwilę obecną ciężko powiedzieć w którym to okresie jesteśmy i czy mamy na cokolwiek wpływ poza śmieciami w oceanach . w czasach wielkiego głodu w europie pogoda się popsuła w skutek wybuchu wulkanów ,były mokre i zimne lata mało co urosło a ludzi było znacznie mniej , wiec czy trzeba ocieplenia ? nie koniecznie wystarczy większy wybuch wulkanu i mamy przechlapane .Poza tym z tego co mówią inni naukowcy jesteśmy w okresie zmiany biegunów to też potrwa pewnie pare tysięcy lat , czy ma wpływ na pogodę ponoć sporą , na koniec ciekawostka Chińczycy wybudowali ogromną elektrownie wodną jakiej jeszcze na ziemi nikt nie wybudował ,fachowcy od geologi i astronomii zmierzyli że w skutek jej budowy ziemia odchyliła się ponad 1 stopień od osi wirowania ,co ponoć też ma wpływ na pogodę .Tomek11 pisze:Jeszcze jedno pytanie ... czy Globalne ocieplenie to mit ?
-
Musze cię rozczarować ale patrząc z australijskiego punktu widzenia to cały czas tak chodzimykamar pisze:To jeszcze 179 takich budowli i będziemy chodzić "do góry nogami"

-
- Posty w temacie: 35
Że droga benzyna czy olej napędowy?
A z czego sfinansują łapówki dla wyborców w przyszłych wyborach... ?

A z czego sfinansują łapówki dla wyborców w przyszłych wyborach... ?

Modelowa marża rafineryjna PKN Orlen wzrosła w kwietniu do 20,5 dolarów z 10,8 dolarów w marcu.
Orlen podał w piątek dane dotyczące wysokości marż. Modelowa marża rafineryjna wzrosła w maju do 24,3 USD z 20,5 USD w kwietniu.
https://www.money.pl/gospodarka/obajtek ... 0944a.html
https://businessinsider.com.pl/gielda/w ... o2/nelfs3b
Ostatnio zmieniony 14 cze 2022, 12:48 przez RomanJ4, łącznie zmieniany 2 razy.
pozdrawiam,
Roman
Roman