Widzicie, każdy ma to co mu najbardziej odpowiada. Prowadzenie tego w excelu odpada. Jeśli jeszcze robi to jedna osoba i nie jest tego zbyt wiele to może się da, ale w przeciwnym razie...
Ja niestety mam dużo różnych produktów i wiele z nich współdzieli te same elementy dlatego najprostszy magazyn i opcja tworzenia kompletów to zbyt mało. Musi być to uzupełnione o moduł produkcji.
kamar pisze:Dla mnie to akurat zaleta

Nie lubię zbytnio integrować kasy z automatem

Już się poświęcę i przelewów dopilnuję jak mi na czas przypomną.
Ja z kolei dążę do tego, żeby zintegrować co tylko się da. Jeśli coś może robić się automatycznie to niech się robi.
Dlatego przeglądałem ofertę Insert'a ponieważ moje biuro rachunkowe z niego korzysta i szukałem możliwości integracji mojego systemu z ich. Niestety przez tzw. portal biura do dyspozycji w chmurze jest tylko Subiekt 123 który nie ma nawet podstawowej obsługi magazynu.
Mój bank (ING) oferuje program do faktur. Tutaj byłaby od razu integracja z bankowością. Jest nawet magazyn ale ten z kolei jest bardzo podstawowy i nie oferuje nawet kompletacji. O produkcji już nawet nie wspominając.
Produkty Comarch'u mają duże możliwości ale też cena jest nieco wyższa a same systemy zdecydowanie bardziej rozbudowane (interfejs użytkownika etc), dlatego nie będę się decydował na nie w tej chwili. Kto wie, może kiedyś : )
Póki co przetestuję wfirmę. Ciekawostką jest to, że cena za miesiąc jest dokładnie 1/12 ceny rocznej. Przeważnie im dłuższy okres tym taniej wychodzi no ale cóż. Kupię na miesiąc i potestujemy : )