Ixion BSS40. Przyjechała z Niemiec gdzie sprzedający twierdził , ze jest problem z elektryka.Elektryka już rozgrzebana przez Niemców Ma ktoś z kolegów może jakakolwiek dokumentacje to niej
raczej nie , zęby na pinoli sa nacięte na tej większej średnicy i tam luzu nie ma żadnego . To co wciskam palcem to jest "wrzeciono" i jak podejrzewam na dole przy gnieździe morsa jest łożysko stożkowe a na drugim końcu może być tez stożkowe albo zwykle kulkowe i pewnie śruba do kasowania luzu. To jest wiertarko gwinciarka wiec kreci w obie strony to i mogla popuścić ta regulacja , taka moja wiejska teoria. Jak rozbiorę to się dowiemy.Niestety żadnej dokumentacji nie mam wiec wszystko na czuja
No i wyszło szydło z wora. Jest jak podejrzewałem. Jak widać nakrętki regulacyjne sa wewnątrz tulei wiec nie ma jak ich porządnie skontrować , chyba pozostaje tylko górną na klej zakręcić
Problem z zakontrowaniem nakrętek powrócił. Pojawił się znowu luz , wytrzymało może ze 2 tyg.Jak próbuje mocno dokręcić kontrę to obracają się obie nakrętki i robi się za ciasno na łożyskach. Jak to porządnie skręcić , żeby sie tam dostać to trzeba cala skrzynie przekładniowa rozebrać i dobre pol dnia schodzi na robotę wiec chce to zrobić raz i zapomnieć o sprawie.